Βασιλακόπουλος – Πάσχα 2021: “Αν μείνουμε στην Αθήνα τα κρούσματα θα αυξηθούν”
«Αν μείνουμε στην Αθήνα, και τις άλλες μεγάλες πόλεις, το Πάσχα τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε στον ΣΚΑΪ ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Δηλώνοντας ότι το σημερινό μείγμα μέτρων πλέον δεν λειτουργεί, πρότεινε να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με σελφ τεστ και να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. «Πρόβλεψη μου είναι ότι αν μείνουμε στην Αθήνα, και στις άλλες μεγάλες πόλεις, και δεν πάμε στα χωριά μας, θα αυξηθούν τα κρούσματα, κανείς δε θα μείνει στο δικό του σπίτι, αντί για αυτό θα βρεθούμε παρέες, συγγενείς, φίλοι μέσα στα διαμερίσματα αντί στα χωριά σε εξωτερικούς χώρους να γιορτάζουμε το Πάσχα και τις χρονιάρες μέρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε να επιτραπούν οι μετακινήσεις, με χρησιμοποίηση σελφ τεστ. «Αν κάνουμε συμφωνία ειλικρίνειας πολιτών – κυβέρνησης γίνει σελφ τεστ Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη από τον καθένα μας, και όσοι είναι θετικοί είναι ειλικρινείς δε φύγουν, τότε η κοινωνία θα αραιώσει και η μετάδοση θα μειωθεί… Το ωράριο δεν τηρείται» σημείωσε.
«Τα μέτρα της καραντίνας έχουν ως στόχο να μειωθούν οι ανθρώπινες επαφές… Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει καταλάβουμε το μήνυμα, να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων… Ό,τι ήταν αποτελεσματικό πιο παλιά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό τώρα. Είναι αδιέξοδο αν πάει η αστυνομία να διαλύσει αυτά τα κορωνοπάρτι σε ένα απ’ όλα, σε ένα, να υπάρξει αντίδραση από τους νεαρούς θα προκληθούν επεισόδια, την επόμενη μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις κατά των επεισοδίων και το υγειονομικό αποτέλεσμα θα χαθεί από τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. Θα έχουμε αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Οι εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουνΌπως ανέφερε, «επειδή οι εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν και ακόμα μικρότερο να μεταδώσουν τη νόσο, πολλώ δε μάλλον αν βάλουν τη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος γίνεται κατ’ ουσίαν μηδενικός, θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα όπως επίσης και όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό με επίσημη διάγνωση, το ποσοστό επαναμολύνσης και αναμετάδοσης είναι πολύ μικρό. Αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα».
Η πρότασή μου, συνέχισε, είναι να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους με σοβαρή επιτήρηση του τι γίνεται εκεί. Ούτε είναι επιχειρησιακώς δυνατόν η ΕΛΑΣ να φυλάξει όλες τις πλατείες σε όλα τα μέρη. Για τα ταξίδια παρατήρησε ότι «είναι παράλογο να λες στον εμβολιασμένο να κάνει και αρνητικό PCR (μοριακή μέθοδος ανάλυσης) και να παραμένει σε καραντίνα τη στιγμή που το αμερικανικό CDC λέει το αντίθετο».
«Όσοι έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού να το κάνουν άμεσα»«Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν να πάνε να το κάνουν άμεσα» ήταν ακόμα το μήνυμα του καθηγητή. «Το 65% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι από την ηλικία των 65 και άνω. Αυτές οι ηλικίες θεωρητικώς έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά από το να μας προφυλάσσουν από τη βαριά νόσο; Όχι βέβαια. Σημαίνει ότι πάρα πολλοί Έλληνες που είχαν το δικαίωμα και την ελευθερία να εμβολιαστούν για λόγους έλλειψης εμπιστοσύνης, συνωμοσιολογίας, φοβίας δεν εμβολιάστηκαν» υπογράμμισε.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σουβλάκι και σούπερ μάρκετ με το selft test ανά χείρας από τη Δευτέρα 19/4
- Χωρισμός – βόμβα για Ελληνίδα ηθοποιό
- Σοκ στην Κεφαλονιά: Tι είπε ο οδηγός που φέρεται να χτύπησε 5 παιδιά με το όχημά του και να έφυγε
- Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Ερυθραία: Είδαν το γιο τους να καίγεται - Oι πρώτες εικόνες
- Πάμε για απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα, όλα δείχνουν ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση
- Μετά το εμβόλιο… ώρα για τσεκ απ
- Διέρρευσαν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων: Βαριά εκτεθειμένη η Κυβέρνηση
- Ποιοι ανασφάλιστοι μπορούν να πάρουν σύνταξη 360 ευρώ
- ΟΑΕΔ: Νέα έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ σε 130.000 μακροχρόνια ανέργους
- Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Ζώδια σήμερα 18/4: Προβλέψεις για την Κυριακή
- Γιώργος Κατσαρός – Χατζηνικολάου: Η κόντρα με τον Πάριο και η «Κυρά Γιώργαινα»
- Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθαριότητας
- Πώς καθαρίζω την οθόνη του λάπτοπ: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος
- Καιρός Μαρουσάκης σήμερα: Η πρόγνωση για την Κυριακή 18/4
- Πάρτυ στις πλατείες: Χαμός ξανά στην Κυψέλη, προβληματισμός στην επιτροπή
- Βασιλακόπουλος – Πάσχα 2021: “Αν μείνουμε στην Αθήνα τα κρούσματα θα αυξηθούν”
- Κουκουλοφόρος ΕΡΤ: Ο Σπύρος Γραμμένος έφερε ταραχή – Τι λένε οι στίχοι που “πάνε” στη Βουλή
- Έξοδος το Πάσχα 2021: “Φρένο” στις μετακινήσεις, το βλέμμα στον τουρισμό
- Χρύσα Ρώπα – καταγγελίες ηθοποιών: «Δεν θέλω να τους ξανασυναντήσω, ούτε στη σκηνή»
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Βασιλακόπουλος – Πάσχα 2021: “Αν μείνουμε στην Αθήνα τα κρούσματα θα αυξηθούν”
- Πώς καθαρίζω την οθόνη του λάπτοπ: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος
- Χρύσα Ρώπα – καταγγελίες ηθοποιών: «Δεν θέλω να τους ξανασυναντήσω, ούτε στη σκηνή»
- Έξοδος το Πάσχα 2021: “Φρένο” στις μετακινήσεις, το βλέμμα στον τουρισμό
- Γιώργος Κατσαρός – Χατζηνικολάου: Η κόντρα με τον Πάριο και η «Κυρά Γιώργαινα»
- Κουκουλοφόρος ΕΡΤ: Ο Σπύρος Γραμμένος έφερε ταραχή – Τι λένε οι στίχοι που “πάνε” στη Βουλή
- Πάρτυ στις πλατείες: Χαμός ξανά στην Κυψέλη, προβληματισμός στην επιτροπή
- Ζώδια σήμερα 18/4: Προβλέψεις για την Κυριακή
- Καιρός Μαρουσάκης σήμερα: Η πρόγνωση για την Κυριακή 18/4
- Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθαριότητας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γκίγκας: «Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα η απόφαση για το Πάσχα – Να το ανταλλάξουμε με το καλοκαίρι μας»
- Συνεχίζει το όνειρο η Ανόρθωση, προβάδισμα τελικού!
- «Φρένο» για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για εστίαση, σχολεία
- Ουκρανία: Βρετανικά σκάφη θα καταπλεύσουν στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο
- Άλμπερτ Αϊνστάιν: 18 Απριλίου πέθανε ο επιστήμονας που μοίρασε την ζωή του στα δύο
- Πάσχα στην πόλη ή το χωριό: Εβδομάδα αποφάσεων, το μήνυμα Μητσοτάκη και τα σενάρια
- Ερευνητές δημιούργησαν την πιο λευκή μπογιά και την πιο δροσερή από air condition