Τζόκερ ταινία: Απίθανα κέρδη από τα εισιτήρια για το έργο της χρονιάς

Τζόκερ ταινία: Σπάει όλα τα ρεκόρ σε εισιτήρια η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς. Το «Τζόκερ» δεν προοριζόταν να γίνει blockbuster. Ακόμα και τα στελέχη στο ίδιο το στούντιο δεν στοιχημάτιζαν σε μια μεγάλη νίκη. Ωστόσο, η μοναδική αυτή ταινία «τα σπάει» στο box office. Οι κριτικοί δεν ήταν σίγουροι πως τα ρητά πολιτικά θέματα της ταινίας της DC Comics

(παρά τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη ότι δεν είναι μια πολιτική ταινία) θα «ακουμπήσουν» το κοινό ειδικά στο εξωτερικό.

Το «Joker» έχει γίνει η κορυφαία ταινία με σήμανση R (ακατάλληλη για ανηλίκους) όλων των εποχών καθώς τα παγκόσμια έσοδα από το box-office, έχουν φτάσει συνολικά τα 938.046.890 δολάρια, ξεπερνώντας το «Deadpool 2» του 2018, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Επίσης, το «Joker» κατέχει τώρα το ρεκόρ για το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας σε Σαββατοκύριακο το φθινόπωρο, κερδίζοντας την ταινία της Marvel «Venom», που κυκλοφόρησε το ίδιο Σαββατοκύριακο πέρυσι.

Τζόκερ ταινία: Απίθανη απήχηση σε όλον τον πλανήτη

Η απόδοσή του σε διεθνές επίπεδο ήταν ισχυρή: το 68% των εσόδων του προέρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ. Το Forbes προβλέπει ότι το «Joker» θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office μέσα σε λίγες εβδομάδες – ένα κατόρθωμα που ποτέ δεν είχε επιτευχθεί μέχρι τώρα από μια ταινία με σήμανση R. Σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 7 στον κατάλογο κορυφαίων ταινιών για το 2019, πολύ πίσω από την ταινία «Avengers: Endgame» των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι επίσης το κορυφαίο φιλμ όλων των εποχών. Ακόμη και αν το «Joker» ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δεν είναι σαφές αν θα μπορούσε να «χτυπήσει» τον «Aladdin», που βρίσκεται σήμερα στο Νο 6 ανάμεσα στις ταινίες του 2019 , με παγκόσμια έσοδα 1.050.693.953 δολαρίων.

Αλλά δεν έχει σημασία καθώς αυτό που έχει καταφέρει το «Joker» είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχει κυκλοφορήσει στην Κίνα, μεγάλος παράγοντας στο διεθνές box office.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο για το «Joker» είναι ότι έγινε με προϋπολογισμό μόλις 55 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Τζόκερ ταινία: Η σύγκριση με τα budgets άλλων ταινιών με υπερήρωες

«Venom»: 100.000.000 δολ.

«Deadpool 2»: 110.000.000 δολ.

«The Dark Knight»: 185.000.000 δολ.

»The Dark Knight Rises»: 250.000.000 δολ.

»Avengers: Infinity War»: 321.000.000 δολ.

»Avengers: Endgame»: 356.000.000 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα