Τζεν Ψάκι – Λευκός Οίκος: Το συγκινητικό «αντίο»

Προσπάθεια κατέβαλε η Τζεν Ψάκι για να κρατήσει τα δάκρυά της, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Υποσχέθηκα πως θα κρατηθώ» είπε συγκινημένη, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η απερχόμενη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μπάιντεν, τους συναδέλφους της και την ομάδα της στο γραφείο Τύπου, μεταξύ άλλων. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σε αυτή την αίθουσα», είπε στους δημοσιογράφους. «Έχουμε συζητήσει και μερικές φορές διαφωνήσαμε. Αυτό είναι η δημοκρατία στην πράξη. Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί. Χωρίς λογοδοσία, χωρίς συζήτηση

η κυβέρνηση δεν είναι τόσο ισχυρή και όλοι διαδραματίζετε έναν απίστευτα βασικό ρόλο».

Η τελευταία ενημέρωση της Ψάκι από τον Λευκό Οίκο:

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, που της έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Ελπίζω να ακολούθησα το παράδειγμα της ακεραιότητας και της χάρης που έδωσαν σε όλους μας και το δίνουν σε όλους μας κάθε μέρα και τους είμαι απίστευτα ευγνώμων», είπε. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου ήταν στην αίθουσα για την ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένης της διαδόχου της, Καρίν Ζαν-Πιερ. Ο σύζυγος της Ψάκι, Γκρεγκ Μέχερ, στάθηκε στο περιθώριο για να την παρακολουθήσει.

Η Ψάκι πραγματοποίησε περισσότερες ενημερώσεις από ό,τι όλοι οι εκπρόσωποι Τύπου της κυβέρνησης Τραμπ μαζί και αποκατέστησε την καθημερινή ενημέρωση στον Λευκό Οίκο. Η τελευταία ενημέρωση της Ψάκι αφορούσε, μεταξύ άλλων, την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα αυτό, με βασικό θέμα τη στάση της Τουρκίας.

Τα επόμενα βήματα της Τζεν Ψάκι

«Έχω δουλέψει περισσότερο στον Λευκό Οίκο από οπουδήποτε αλλού στην καριέρα μου», σημείωσε η Ψάκι την Πέμπτη. Υπηρέτησε ως διευθύντρια επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και ως εκπρόσωπος του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Μεταξύ των κυβερνήσεων Ομπάμα και Μπάιντεν ήταν πολιτική σχολιάστρια στο CNN. Δεν έχει πει τι θα κάνει στη συνέχεια, αλλά έχει αναφερθεί ότι θα υπογράψει συμβόλαιο με το MSNBC. Σύμφωνα με το Axios, το πρώτο μέσο που αποκάλυψε την πληροφορία για τα επόμενα βήματά της, η 43χρονη Τζεν Ψάκι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το MSNBC, ένα δίκτυο με προοδευτικό προσανατολισμό, το οποίο έχει ήδη προσλάβει την πρώην εκπρόσωπο Τύπου της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, Σιμόν Σάντερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζεν Ψάκι – Λευκός Οίκος,tzen psaki – lefkos oikos