Τσίπρας Χάρβαρντ: Ξεκινά διαλέξεις και σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να δώσει μια σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο Harvard, μετά από πρόσκληση του ιδρύματος, το οποίο τον καλωσορίζει ως Policy Fellow στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Minda de Gunzburg (CES) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS) κατά το Εαρινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο. Στην ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης χαρακτηρίζει τιμή τη φιλοξενία του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι η εμπειρία του στις πολιτικές διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου θα αποτελέσει πολύτιμη πηγή γνώσης για φοιτητές και ερευνητές.
Μπακογιάννη για Τέμπη: «Δεν είμαστε τέρατα για να κάνουμε συγκάλυψη, θα ήταν βλακώδες»Διεγνώσθη με επιθετικό καρκίνο ο Γιάννος ΠαπαντωνίουΗ Microsoft ανέδειξε το νέο σύστημα ΑΙ του Κτηματολογίου ως διεθνές case studyΟ Daniel Ziblatt, διευθυντής του CES και καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Harvard, τόνισε ότι οι οικονομικές και προσφυγικές κρίσεις που σημάδεψαν τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα εξακολουθούν να επηρεάζουν την πολιτική σκηνή. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κρίσης και η συμβολή του στη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρούνται ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος που θα εξεταστούν μέσα από τις διαλέξεις του.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί τόσο στις εγκαταστάσεις του Harvard στη Βοστώνη όσο και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει σε συζητήσεις και εργαστήρια με ακαδημαϊκούς και φοιτητές. Στην ανακοίνωση του Harvard παρατίθεται επίσης ένα σύντομο βιογραφικό του Αλέξη Τσίπρα, όπου παρουσιάζεται η πολιτική του πορεία από τις μαθητικές κινητοποιήσεις μέχρι την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2008, ενώ επισημαίνεται ότι ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Το Harvard αναφέρεται στη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και στις σκληρές διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με την τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), καθώς και στο δημοψήφισμα που διεξήχθη το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.
Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ενεργός στην πολιτική ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δυτικά Βαλκάνια της Συνέλευσης. Παράλληλα, το 2024 ίδρυσε το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με στόχο την προώθηση προοδευτικών πολιτικών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Η πρόσκληση του Harvard στον Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του πανεπιστημίου να φιλοξενεί εξέχοντες δημόσιους ηγέτες ως Policy Fellows, ενισχύοντας τον ακαδημαϊκό διάλογο γύρω από σημαντικά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Νίνο δημοσιοποίησε μηνύματα που "καίνε" πρώην σύντροφό του: "Ποιος είναι αυτός; Που τον ξέρεις;"
- Δύσκολες στιγμές για τον Γιώργο Μαυρίδη: Σε νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία νοσηλεύεται ο παρουσιαστής
- Ξεδιπλώνεται το θρίλερ της δολοφονίας του 58χρονου στη Λεπτοκαρυά Πιερίας
- Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ξαφνικά 19χρονος – Ήταν ανιψιός βουλευτή
- Τέμπη: H Καρυστιανού απαντά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου: Ο σεβασμός κερδίζεται…
- Συντάξεις: Διορθώνει ο ΕΦΚΑ τα λάθη στις κρατήσεις της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων – Έγιναν με τις παλιές κλίμακες
- Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Κερατσίνι - Δεν αφήνει τη μητέρα του και την αδελφή του να βγουν έξω
- Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για ανταλλαγή εδαφών με τη Ρωσία
- Σεισμοί στη Σαντορίνη: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία, απαγορεύονται οι συναθροίσεις – Οι συστάσεις
- Τσίπρας Χάρβαρντ: Ξεκινά διαλέξεις και σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Τσίπρας Χάρβαρντ: Ξεκινά διαλέξεις και σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο
- Τραμπ Ουκρανία: Έτοιμος για ανταλλαγή εδαφών ο Ζελένσκι, υπό έναν όρο
- Ενίσχυση Κεφαλαιαγοράς: Έρχεται το νομοσχέδιο
- Τομ Κρουζ: Πλαστικοί χειρουργοί εξηγούν γιατί φαίνεται πρησμένο το πρόσωπό του
- Παναγιώτης Ταχτσίδης: Η ανάρτηση κατά των δημοσιογράφων και η απάντηση της Θεοδωροπούλου
- Πατούλης για μυοκτονίες και απώθηση φιδιών: Τι απαντά στις καταγγελίες
- Όμηροι Χαμάς: Τελεσίγραφο Νετανιάχου
- Μιχάλης Οικονόμου: Έχω ακούσει να λένε ότι προτιμούν να δουν τα παιδιά τους ναρκομανείς παρά γκέι
- Συντάξεις Μαρτίου 2025 πληρωμή: Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
- Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2025 αιτήσεις: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Τσίπρας Χάρβαρντ: Ξεκινά διαλέξεις και σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο
- Μιχάλης Οικονόμου: Έχω ακούσει να λένε ότι προτιμούν να δουν τα παιδιά τους ναρκομανείς παρά γκέι
- Παναγιώτης Ταχτσίδης: Η ανάρτηση κατά των δημοσιογράφων και η απάντηση της Θεοδωροπούλου
- Τομ Κρουζ: Πλαστικοί χειρουργοί εξηγούν γιατί φαίνεται πρησμένο το πρόσωπό του
- Όμηροι Χαμάς: Τελεσίγραφο Νετανιάχου
- Τραμπ Ουκρανία: Έτοιμος για ανταλλαγή εδαφών ο Ζελένσκι, υπό έναν όρο
- Συντάξεις Μαρτίου 2025 πληρωμή: Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
- Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2025 αιτήσεις: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γκολ μετά προσευχής – Ιερέας μπήκε με το θυμιατό σε γήπεδο πανηγυρίζοντας με τους ποδοσφαιριστές
- Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση 11-02-25 – Γ. Στεργίου – Γ. Καρούζος – Α. Ζεληλίδης
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε στρατιωτικός για τηλεοπτική «πειρατεία»
- Ν.Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις υπερωρίες, στην υπερεργασία, στα νυχτερινά και στις αργίες
- Eurojackpot σήμερα 11/2/25: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης 98
- Η Coach φέρνει την Gen Z στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
- Σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων στους φοιτητές του Χάρβαρντ θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας
- Το «Τζέιμς Γουέμπ» θα μελετήσει τον αστεροειδή που απειλεί τη Γη
- Γαλλία -υπουργός Οικονομίας: «Αναγκαία η ενότητα στην ΕΕ απέναντι στις δασμολογικές απειλές του Τραμπ»
- Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό