Τροχαίο με ποδηλάτες: Θρήνος στην Πτολεμαΐδα – «Μας εμβόλισε… γλίτωσα επειδή με χτύπησε πλάγια»

Τροχαίο με ποδηλάτες: Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας και όχι μόνο, από το τροχαίο που συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι, όταν 62χρονη οδηγός ΙΧ παρέσυρε με το αυτοκίνητό της έξι ποδηλάτες με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο εξ’ αυτών και τον τραυματισμό των άλλων τεσσάρων. «Μας εμβόλισε. Μας πέταξε. Στην αρχή έπεσε εγώ πρώτος κάτω, που ήμουν λίγο πιο μπροστά από όλα τα άλλα τα παιδιά και όταν έπεσε κάτω άκουσα μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει φανερά συγκλονισμένος ο 40χρονος αστυνομικός που επέζησε από την τροχαίο όταν παρασύρθηκαν

από αυτοκίνητο την ώρα της προπόνησή τους με τα ποδήλατά τους.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε. Τη γλίτωσα επειδή με χτύπησε πλάγια», καταλήγει ο 40χρονος αστυνομικός. Τραγική ειρωνεία ήταν η τελευταία ανάρτηση του 24χρονου ποδηλάτη Γιώργου Μίλτση από την Εδεσσα, μία ημέρα πριν χάσει τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα. Όπως αναφέρει το Kozanimedia ο 24χρονος ποδηλάτη Γ.Μ. από την Έδεσσα, μια μόλις ημέρα πριν το φοβερό τροχαίο με το αυτοκίνητο, που του κόστισε τη ζωή, είχε ανεβάσει «instagram story». Σε αυτό «θύμιζε» παλαιότερη ανάρτησή του στις 22 Ιουνίου 2018 όπου έγραφε: «Όταν είσαι κόκαλο και σε έχει πατήσει αμάξι».

Τροχαίο με ποδηλάτες: Η ανατριχιαστική τελευταία ανάρτηση του 24χρονου

Τραγική ειρωνεία ήταν η τελευταία ανάρτηση του 24χρονου ποδηλάτη Γιώργου Μίλτση από την Έδεσσα, μία ημέρα πριν χάσει τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα. Όπως αναφέρει το Kozanimedia ο 24χρονος ποδηλάτη Γ.Μ. από την Έδεσσα, μια μόλις ημέρα πριν το φοβερό τροχαίο με το αυτοκίνητο, που του κόστισε τη ζωή, είχε ανεβάσει «instagram story».  Σε αυτό «θύμιζε» παλαιότερη ανάρτησή του στις 22 Ιουνίου 2018 όπου έγραφε: «Όταν είσαι κόκαλο και σε έχει πατήσει αμάξι».

Τροχαίο με ποδηλάτες: Τι λέει ο αδερφός της 62χρονηςΣε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τραυματίες

Και οι δυο νεαροί φοιτητές σπούδαζαν στο ΤΕΙ της Φλώρινας ενώ η αγάπη τους για την ποδηλασία είχε δημιουργήσει μια καλή φιλία μεταξύ τους. Όπως λένε συγγενείς του Γιώργου Μίλτση ο πόνος είναι αβάσταχτος. «Είμαστε συντετριμμένοι, ο Γιώργος αγαπούσε πολύ το ποδήλατο. Χθες θα ορκιζόταν και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική από τη σχολή του», λένε.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα. Οι δύο ποδηλάτες που έχασαν την ζωή τους, ο ένας από την Έδεσσα και ο άλλος από το Πλατανόρευμα του δήμου Σερβίων, είχαν πάθος με το ποδήλατο και είχαν συμμετοχές και πολλά βραβεία σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία Πτολεμαΐδας.

Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας Assos-Forbikes Cycling Team και πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Άρδασσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα