Τροχαία που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Από τον Παντελίδη ως τον Mad Clip

Ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (13/1), στη Βούλα, με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό. Ο Τζώρτζης Μονογυιός, πατέρας δύο παιδιών, οδήγησε χθες για πρώτη και τελευταία, δυστυχώς, φορά τη Ferrari 488 Pista, το πολυτελές super-car, που έγινε σμπαράλια, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση. Η οικογένειά του είναι σε σοκ, όπως είναι ευνόητο, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα για το

τι προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα. Αυτό το δυστύχημα ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα από αντίστοιχα τραγικά γεγονότα. Από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης τον Φεβρουάριο του 2016, στο τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας που ξεκλήρισε την οικογένεια του Υπάτιου Πατμάνογλου έναν χρόνο μετά, και τον θάνατο του Mad Clip τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τα θανατηφόρα τροχαία στην άσφαλτο έχουν κοινό χαρακτηριστικό τα πανάκριβα αυτοκίνητα που είτε οδηγούσαν τα θύματα είτε μπλέχτηκαν στα δυστυχήματα που συντάραξαν τη χώρα, με μια σειρά από λάθη και αστοχίες να αποδεικνύονται μοιραίες και να ανοίγουν συζητήσεις για το αν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις πριν καθίσει κανείς στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου με επιδόσεις εκρηκτικές.

Mad Clip: Το μοιραίο λάθος με την Porsche 911 Carrera S

Στο τροχαίο με θύμα τον Mad Clip (20/09/2021) τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο αδικοχαμένος τράπερ πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να κόψει στα 80 χιλιόμετρα από τα 134. Διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο, σε καλή κατάσταση, αλλά -όπως φάνηκε- τα λάστιχα semi-slick που χρησιμοποιούνται σε πίστες για αγώνες ταχύτητας ήταν αυτά που προκάλεσαν το μοιραίο. Τα λάστιχα, που ήταν ευάλωτα στο νερό, άφησαν το αυτοκίνητο ακυβέρνητο για λίγα δευτερόλεπτα, με συνέπεια ο νεαρός καλλιτέχνης να σκοτωθεί.

Βακάκης: Το σοκαριστικό τροχαίο με την Porsche 911 GT2

Τα λάστιχα και η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός ήταν τα αίτια του δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας τον Φεβρουάριο του 2017.

Η μοιραία Porsche μπήκε στον παράδρομο και συγκρούστηκε με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύζυγος και το παιδί του.

Οι εικόνες και ο απολογισμός είχαν «παγώσει» τη χώρα. Τέσσερις νεκροί, με τα δύο οχήματα να τυλίγονται στις φλόγες.

Υπάτιος Πατμάνογλου για το τροχαίο με νεκρό τον Τζώρτζη Μονογυιό: «Αδέρφια, προσοχή στα πάθη μας»

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου έζησε την απόλυτη φρίκη όταν έχασε τη σύζυγό του και τον μικρό γιο του στην εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας, όταν «χτυπήθηκαν» από τη φονική Porsche που οδηγούσε ο γιος του «Mr Jumbo», Γιώργος Βακάκης. Το τραγικό δυστύχημα με την Ferrari στη Βούλα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο αδερφός της Κατερίνας Μονογιού, Τζώρτζης, φαίνεται πως ξύπνησε άσχημες μνήμες σε εκείνον.

Σε σημερινή του ανάρτησή του στο Facebook, ο Υπάτιος Πατμάνογλου έγραψε,

«Όλοι έχουμε τα πάθη μας άλλος με το αυτοκίνητό άλλος με γυμναστήριο άλλος με κυνήγι άλλος με τις μηχανές …δεν είναι κακό να παθιαζόμαστε κακό είναι να μην μπορούμε να ελέγχουμε το πάθος μας ,μπαίνω στην θέση του παιδιού το ποσό χαρούμενος θα ήταν χθες που καβαλούσε την ferrari και τι πόνο και θλίψη έφερε μετά από λίγο στη οικογένεια του ,τώρα ίσως βρίσκεται σε ένα θάλαμο ψυγείου και οι δικοί του ανήμποροι να το διαχειριστούν…..αδέρφια προσοχή στα πάθη μας ….καλό παράδεισο στην ψυχή του Παλικαριού ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του και εύχομαι από καρδιάς η Παναγία μας να είναι κάθε λεπτό στο πλευρό της οικογένειας του».

Το μοιραίο βράδυ του Φεβρουαρίου του 2017 ο Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο της Porche του η οποία με τεράστια ταχύτητα εμβόλισε το σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας, προκαλώντας το θάνατο της συζύγου και του παιδιού του Υπάτιου Πατμάνογλου. Τα δυο αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες και από τα συντρίμμια της Porsche ανασύρθηκαν νεκροί ο νεαρός Βακάκης αλλά και ο συνοδηγός φίλος του. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου είδε με τα μάτια τη σύζυγο και το γιο του να βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες γεγονός που περιέγραφε με μελανά χρώματα στην αγωγή του. «Ο ξαφνικός και απροσδόκητος χαμός τους δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί με τίποτα. Είμαι ένας κατεστραμμένος άνθρωπος, ο οποίος έχω χάσει ό,τι είχα στη ζωή και δεν θα μπορέσω να συνέλθω ποτέ» ανέφερε στην προσφυγή του.

Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη με τη Mercedes AMG ML63

Μέσα σε ένα πανάκριβο τζιπ γράφτηκε ο επίλογος στη ζωή του Παντελή Παντελίδη το 2016.

Έναν μήνα μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το εισαγγελικό πόρισμα έναν χρόνο μετά να αναφέρει πως ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Το χθεσινό τροχαίο με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των τροχαίων με πανάκριβα αυτοκίνητα. Οχήματα με super επιδόσεις, που όμως, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη, δεν συγχωρούν λάθη, αστοχίες και παραλείψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα