Ράλι Ντακάρ 2020: Νεκρός ο Πάουλο Γκονσάλβες

Ράλι Ντακάρ 2020: Τραγωδία σημειώθηκε στο Ράλι Ντακάρ, με τον Πορτογάλο αναβάτη Πάουλο Γκονσάλβες να χάνει τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε επισήμως η διοργάνωση. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο 40χρονος έπεσε από τη μηχανή με το νούμερο 8 που οδηγούσε, στο σημείο έσπευσε ιατρικό προσωπικό, αλλά – παρά τις προσπάθειες – άφησε την τελευταία του πνοή. «Οι διοργανωτές έλαβαν την ειδοποίηση στις 10:08 το πρωί και έστειλαν ιατρικό ελικόπτερο που έφτασε στον αναβάτη στις 10:16 και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του», σημειώνεται και τονίζεται ότι παρά

τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν, ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε.

Αυτή ήταν η 13η συμμετοχή του στο ράλι ντακάρ. Έκανε το ντεμπούτο του το 2006 και η καλύτερή του επίδοση ήταν η δεύτερη θέση που είχε κατακτήσει το 2015. «Το ράλι ντακάρ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους φίλους και την οικογένειά του», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Από το 1979 στην μάχη του ράλι Ντακάρ έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά 71 άνθρωποι εκ των οποίων 20 με μοτοσικλέτα, 6 με αυτοκίνητο, 1 με φορτηγό και 2 από τοπικές διαμάχες. Οι υπόλοιποι 42 άνθρωποι ήταν μη αγωνιζόμενοι και σχετίζονται με δημοσιογράφους, θεατές και παιδιά.

Για την ιστορία, στην 7η ειδική του Ντακάρ, στα αυτοκίνητα προηγείται ο Carlos Sainz (Bahrain JCW X-Raid) και τον ακολουθεί ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing). Στις μοτοσικλέτες πρώτος είναι ο J. Barreda (Monster Energy Honda), στα quad ο S. Vitse (Je Peux 2020-BBR Mercier), στα SSV ο B. Hildebrand (Red Bull Off-Road) και στα φορτηγά ο A. Karginov (Kamaz-Master). To ράλι ολοκληρώνεται στις 17 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα