Τραμπ φόροι: Αναταραχή μετά το δημοσίευμα των New York Times

Τραμπ φόροι: Οι Νew York Times  συγκέντρωσαν όλα τα φορολογικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αποκαλύπτοντας περιουσιακά στοιχεία, τεράστιες διαγραφές, μια δίκη που εκκρεμεί, αλλά και μια μάχη ελέγχου για εκατοντάδες εκατομμύρια χρέους. Λίγο πριν το debate με τον Μπάιντεν οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια μετά την άλλη όσο αφορά τις οικονομικές οφειλές του Αμερικανού προέδρου. Δεν έχει πληρώσει ούτε δολάριο τα 10 χρόνια  από τα

τελευταία 15 έτη φορολογικών δηλώσεων .Όταν αναγκάστηκε να πληρώσει βρήκε τον τρόπο να τα πάρει πίσω μέσω της  επιστροφής φόρου η νομιμότητα της οποίας εξετάζεται τώρα από το IRS.

Δεν είχε καταβάλει καθόλου φόρους εισοδήματος σε 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια – κυρίως επειδή ανέφερε ότι έχασε πολύ περισσότερα χρήματα από ό, τι εισέπραττε αποκαλύπτουν σε άρθρο τους οι New York Times. Την χρονιά που κέρδισε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους. Τον πρώτο χρόνο του στον Λευκό Οίκο, πλήρωσε άλλα 750 δολάρια.

Παράλληλα με τα οφειλόμενα προς το δημόσιο χρέη, εκκρεμεί μια δεκαετής μάχη ελέγχου με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων για τη νομιμότητα μιας επιστροφής φόρου 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων που ισχυρίστηκε και έλαβε, αφού δήλωσε τεράστιες απώλειες. Μια αντίθετη απόφαση θα του κόστιζε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια

Η προεκλογική εκστρατεία αναμένεται σκληρή και πολλές αποκαλύψεις αναμένεται να βγουν στο φως της δημοσιότητας που θα δυσκολέψουν τον αγώνα του Αμερικάνου πρόεδρου. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και τα οικονομικά του βρίσκονται υπό πίεση, περιτριγυρισμένα από απώλειες και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χρέους που οφείλονται σε  προσωπικά έξοδα.

Λόγο για «fake news» κάνει ο Τραμπ

Στην έρευνα που έγινε, «Οι Νιού Γιορκ Τάιμς  συμπεριέλαβαν  φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του Αμερικανού πρόεδρου όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό κολοσσό  του , συμπεριλαμβανομένων  συγκεκριμένων πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία.

Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων  βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντα να τις δώσει στη δημοσιότητα, αντίθετα με την πολιτική παράδοση στις ΗΠΑ.

Την ώρα που ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», δηλαδή «ψευδείς ειδήσεις» η εφημερίδα δηλώνει ότι δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019»,και υπόσχεται  ότι θα συνεχίσει με νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα