Τουρκία – Τέμπη: Τα συγκινητικά πρωτοσέλιδα για την τραγωδία

Στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και στη σύγκρουση των τρένων που συγκλόνισε όλη μόνο την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο εστιάζει στα πρωτοσέλιδά του ο τουρκικός Τύπος. «Περαστικά γείτονα» γράφει η Hurriyet ενώ η Cumhuriyet επισημαίνει πως η Ελλάδα πενθεί. Η Hurriyet έχει εκτενή ρεπορτάζ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα ενώ η αντιπολιτευόμενη

Cumhuriyet με τίτλο «Πενθεί η Ελλάδα» κάνει και αναφορά στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως για τα 40.000 θύματα του σεισμού στην Τουρκία δεν υπήρξε καμία παραίτηση.

Το βράδυ της Τετάρτης (1/3) στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου Fox, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, διαβάστηκε όλη η επιστολή παραίτησης του Κώστα Καραμανλή. Ταυτόχρονα, η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της δια του Τούρκου προέδρου, που επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία – Τέμπη,tourkia – tebi