Το ΣτΕ άναψε «πράσινο φως» για το ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους.

Το ΣτΕ επιτρέπει την συνέχιση των εργασιών

Το ΣτΕ όμως με σειρά αποφάσεων του, επέτρεψε την συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της

Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπως υποστήριζαν οι 111. Η τήρηση ή όχι των όρων δόμησης μπορεί να ελεγχθεί σε επόμενο στάδιο και συγκεκριμένα κατά το στάδιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Η έκταση και η χωρητικότητα

Το Τέμενος, έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών, έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί (ουσιαστικά να μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού και η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας.

Το άρθρο Το ΣτΕ άναψε «πράσινο φως» για το ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα