Το πιο ακριβό αμάξι σε δημοπρασία: «Έπιασε» τα 48 εκατ. δολάρια!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δημοπρατήθηκε και έπιασε αστρονομικό ποσό, η απίστευτη Ferrari 250 GTO, η σπανιότητα της οποίας την έχει κάνει άπιαστο όνειρο για πολλούς συλλέκτες

Από την στιγμή που ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s ανακοίνωσε πως τη βγάζει στο σφυρί,ήταν δεδομένο πως η τιμή της θα ήταν αστρονομική.

Αυτό που δεν περίμενε κανείς όμως ήταν το ύψος στο οποίο τελικά θα άλλαζε χέρια η 250 GTO

η οποία έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, αφού άλλαξε ιδιοκτήτη για 48,4 εκατ. δολάρια.

Η δημοπράτηση της Ferrari έγινε στο πλαίσιο δημοπρασίας ιστορικών αυτοκινήτων και ανήκε στον Γκρεγκ Γουίτεν, υπάλληλο της Microsoft από το 1979 ο οποίος είδε την επένδυση που έκανε το 2000 αγοράζοντας το αυτοκίνητο να δεκαπλασιάζεται.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη Ferrari είναι τόσο ακριβή και θεωρείται αντικείμενο πόθου από τους συλλέκτες, είναι το γεγονός πως κατασκευάστηκαν μόλις 36 αυτοκίνητα, προορισμένα για αγωνιστική χρήση, τα οποία και «σάρωσαν» στους 300 περίπου αγώνες που είχαν συμμετάσχει. Επίσης θεωρείται από πολλούς, σαν την πιο όμορφη Ferrari που έχει κατασκευαστεί ποτέ και ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Η συγκεκριμένη Ferrari που πουλήθηκε έναντι 48,4 εκατ. δολαρίων, ήταν η τρίτη που βγήκε από την γραμμή παραγωγής και ήταν η τρίτη GTΟ που πουλήθηκε φέτος.

Δείτε ακόμη:

Στην παραγωγή η θρυλική DB5 του Τζέιμς Μποντ

Το άρθρο Το πιο ακριβό αμάξι σε δημοπρασία: «Έπιασε» τα 48 εκατ. δολάρια! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έπιασε,epiase