Το παγωτό με τις λιγότερες θερμίδες: Αμέ… υπάρχει κάτι για όσους προσέχουν!

Τελικά ποια είναι η πιο θερμιδικά light και ικανοποιητική γεύση παγωτού που μπορείς να επιλέξει κανείς; Λέγεται ότι το χύμα παγωτό έχει πάνω κάτω 250 θερμίδες η μπάλα. Εκτός αν επιλέξεις μία μπάλα βανίλια περιέχει 4-6% λιπαρά η οποία δεν μετράει παραπάνω από 150 θερμίδες. Απο εκεί και πέρα, πιο περίτεχνες γεύσεις που εμπεριέχουν κι άλλα υλικά μέσα όπως τσουρέκι, μπισκότα, ξηρούς καρπούς,

κομματάκια σοκολάτας, κανταΐφια και λοιπά γλυκίσματα μπορούν να φτάσουν και τις 300 θερμίδες το κυπελλάκι.

Ειδική μνεία στο παρφέ παγωτό, ένα από τα πιο νόστιμα ανθρώπινα παρασκευάσματα το οποίο είναι ιδανικό για όσους προσπαθούν να παχύνουν. Φτιάχνεται με βάση την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και περιέχει περίπου 30% λιπαρά και τα 100 γραμμάρια μπορούν να φτάσουν τις 350 θερμίδες.

Σορμπέ. Δεν έχει γάλα, έχει μόνο χυμό φρούτων, πράγμα που το κάνει χαμηλό σε λιπαρά οπότε δίνει περίπου 100-120 θερμίδες τα 100 γρ. Λόγω όμως της μεγάλης περιεκτικότητας σε ζάχαρη θέλει κι αυτό μέτρο.

Το frozen yogurt. Πρόκειται για μια τίμια εναλλακτική αφού έχει χαμηλή θερμιδική απόδοση όπως το σορμπέ (δηλαδή 100 – 120 θερμίδες ανά 100 γρ.), αλλά πολύ πιο πλούσια γεύση από αυτό.

Το παγωτό μηχανής;

Παρασκευάζεται στην στιγμή και περιέχει γάλα και κρέμα γάλακτος. Χάρη στην ανάδευση του από τη μηχανή γίνεται πιο μαλακό στην υφή και μαζί με το χωνάκι μέσα στο οποίο σερβίρεται φτάνει στον αριθμό των 200 θερμίδων. Άρα; Να τι θα τρώμε (πολύ σπάνια), αν προσέχουμε τη σιλουέτα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα