Το όπλο που «σκότωσε» τον αθλητισμό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Μπράβοι, εισβολή προέδρου με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, απειλές προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, ΜΑΤ στα αποδυτήρια και άλλα πολλά, συνέθεσαν μία ακόμα μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό.

Όλα αυτά, διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, η οποία πλέον φημίζεται για τα επεισόδιά της, αυτή τη φορά στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ο κόσμος του «Δικεφάλου

του Βορρά» ήταν υποδειγματικός χθες το βράδυ, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος εξέδιδε ανακοινώσεις ώστε η συμπεριφορά των οπαδών να είναι κόσμια και τους προέτρεπε να προστατεύσουν την ομάδα, αποφάσισε να μπει οπλοφόρος μέσα στον αγωνιστικό χώρο επειδή ένιωσε πως αδικήθηκε, σε ένα γκολ που βάσει κανονισμών ήταν πράγματι οφσάιντ.

Είναι τουλάχιστον αστείο όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όμως, να ασχολούμαστε με το αν το γκολ ήταν οφσάιντ ή όχι.

Δηλαδή κάθε φορά που νιώθει πως αδικείται κάποια ομάδα θα έχουμε όπλα μέσα στο γήπεδο με στόχο να αλλάξει η απόφαση;

Τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και καλό θα ήταν να παρθούν σκληρά μέτρα καθώς εκεί που πιστεύαμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πιάσει πάτο, τα γεγονότα έρχονται για να μας διαψεύσουν πανηγυρικά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός ο οποίος «φώναζε» πως στόχο έχει να έρθει η εξυγίανση, και ήθελε να επιστρέψουν πίσω οι Κυριακές μας. Αν ονειρεύεται αυτές τις Κυριακές, τότε πάσο.

Πλέον το πρωτάθλημα έχει καταντήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε επιχειρηματίες και εταιρίες, αδιαφορώντας εντελώς για το αν ο κόσμος που πληρώνει για να δει θέαμα μένει ευχαριστημένος, κάτι το οποίο όπως είναι λογικό απομακρύνει τους ανθρώπους από το γήπεδο, το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό.

Το όπλο του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο νόμιμα έχει στην κατοχή του αλλά κακώς υπάρχει σε δημόσιο χώρο, μπορεί να μην τραυμάτισε κάποιον αλλά «χτύπησε θανάσιμα» το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο ήδη ήταν ταλαιπωρημένο.

Το άρθρο Το όπλο που «σκότωσε» τον αθλητισμό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα