Την επέκταση των εβραϊκών οικισμών καταδικάζει η ΕΕ

Την «επέκταση» των εβραϊκών οικισμών στην Ανατολικη Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, καταδίκασε σήμερα, η εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Κάθριν Άστον.

"Το σχέδιο ανέγερσης 2.610 κατοικιών στο Γκιβάτ Χαμάτος (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ) είναι ιδιαίτερα προβληματικό και έρχεται να προστεθεί στην ανέγερση 1.500 κατοικιών στο Ραμάτ Σλόμο», στην ίδια περιοχή, τόνισε η κ. Αστον.

"Είμαι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτές τις άνευ προηγουμένου επεκτάσεις των οικισμών γύρω από την Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε.

Την άποψη της Κάθριν Άστον, συμμερίζεται το σύνολο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Τα

σχέδια εποικισμού «θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων της κρίσης και την πιθανότητα ενός Παλαιστινιακού Κράτους, βιώσιμου και όμορου, με την Ιερουσαλήμ μελλοντική κοινή πρωτεύουσα των δύο κρατών», τόνισε η ίδια, καλώντας τις δύο πλευρές να βγουν από το αδιέξοδο και να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις, «χωρίς προϋποθέσεις», ώστε να καταλήξουν σε μια νόμιμη λύση του Μεσανατολικού.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση λίγο νωρίτερα ενέκρινε την ανέγερση 6.000 κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εποικιών.

"Μετά πολλά χρόνια με χαρά αναγγέλλουμε πως η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας πόλης στο Γκους Ετζιόν», ανακοίνωσε ο Νταβίντ Περέλ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του σημαντικού αυτού συγκροτήματος οικισμών, δυτικά της Βηθλεέμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα