Τι να κάνω αν ο σκύλος μου έχει πυρετό: Τα σημάδια και πως να το αντιμετωπίσετε

Σε πολλούς έχει συμβεί να ανεβάσει πυρετό ο σκύλος τους και να μην ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν. Η φυσιολογική θερμοκρασία των σκύλων είναι μεταξύ 38,3 και 39,4 βαθμών Κελσίου. Εάν η θερμοκρασία υπερβεί τους 40,5 βαθμούς Κελσίου, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για την υγεία του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νομίζετε ότι έχει πυρετό ακόμα και όταν η θερμοκρασία τους είναι εντελώς φυσιολογική. Η λέξη «πυρετός» χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει

την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος που προκαλείται από λοίμωξη ή φλεγμονή. Η θερμοκρασία του μπορεί να ανέβει επίσης όταν εάν ένας σκύλος είναι πολύ ενθουσιασμένος ή έχει στρες.Όταν τα σκυλιά έχουν υψηλές θερμοκρασίες που οφείλονται σε θερμές εξωτερικές θερμοκρασίες ή υπερβολική άσκηση σε υγρές συνθήκες, η κατάσταση αναφέρεται ως υπερθερμία ή θερμοπληξία.

Ο σωστότερος τρόπος για να διαπιστώσουμε εάν ο σκύλος μας έχει πυρετό είναι να μετρήσουμε τη θερμοκρασία του με θερμόμετρο. Η διαδικασία είναι απλή. Θα πρέπει να τοποθετήσουμε το θερμόμετρο 2,5 με 5 εκατοστά στο πρωκτό του. Φρόντισε να το έχετε λιπάνει με βαζελίνη ή άλλα φαρμακευτικά προϊόντα λίπανσης με βάση το νερό. Για τα παραδοσιακά θερμόμετρα ο χρόνος μέτρησης είναι τα 3 λεπτά ενώ για τα ηλεκτρονικά 1 λεπτό. Υπάρχουν επίσης θερμόμετρα που μπορούν να μετρήσουν την θερμοκρασία και από το αυτί του.

Κοίτα την θερμοκρασία του σκύλου σου όταν:Ξαφνικά αρχίσει να κοιμάται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας.Δεν έχει όρεξη για φαγητό ή νερό.Δεν έχει όρεξη για παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες.Κάνει εμετόΒήχει

Εάν η θερμοκρασία του δεν είναι ανησυχητικά υψηλή, πάνω από τους 40 βαθμούς, μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας. Μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός τους με δροσερό νερό στη γούνα τους, ειδικά γύρω από τα αυτιά και τα πόδια. Η χρήση ενός ανεμιστήρα στην υγρή γούνα θα βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας. Φροντίστε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του σκύλου σας καθώς το κάνετε αυτό. Δεν θέλετε να μειώσετε τη θερμοκρασία του απότομα. Το νερό πρέπει να είναι απλά δροσερό, όχι παγωμένο.

Όταν οι σκύλοι παρουσιάζουν υψηλή θερμοκρασία συνήθως δεν έχουν όρεξη να φάνε ή να πιουν. Χωρίς φαγητό μπορεί να αντέξει αλλά η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση με σοβαρά αποτελέσματα για την υγεία του. Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι πίνει μικρές ποσότητες νερού σε τακτική βάση για να παραμείνει ενυδατωμένος, αλλά μην το πιέζετε. Και μην δίνετε ποτέ στο σκυλί σας ανθρώπινα φάρμακα που προορίζονται για τη μείωση του πυρετού, όπως η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη, καθώς μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τα σκυλιά και να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Εάν διαπιστώσετε πως η θερμοκρασία του σκύλου σου υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου να επισκεφτείς άμεσα τον κτηνίατρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα