Τεστ κορονοϊός- Κίνα: Μηχανή ανιχνεύει τον κορονοϊό σε μόλις 30 λεπτά

Τεστ κορονοϊός- Κίνα: Mια κινεζική επιχείρηση, που σκοπεύει να ατακτήσει την Ευρώπη και την Αμερική, παράγει «την πιο γρήγορη στον κόσμο» μηχανή για τα ιολογικά τεστ PCR, ανιχνεύοντας τον νέο κορονοϊό μόλις σε τριάντα λεπτά της ώρας. Σ’ ένα εργαστήριο του Πεκίνο, μια ερευνήτρια παίρνει ένα δείγμα που έχει ληφθεί από τις αναπνευστικές οδούς, προσθέτει αντιδραστικά και το εισάγει σε μια μαυρόασπρη συσκευή μεγέθους εκτυπωτή. Η μηχανή αυτή με την ονομασία «Flash 20», κόστους 300.000 γιουάν (38.000 ευρώ),

εντοπίζει την παρουσία ή μη του νέου κορονοϊού. Δίνει την ετυμηγορία της μέσα σε μισή ώρα και ο ενδιαφερόμενος την λαμβάνει απ’ ευθείας στο κινητό του. «Μπορεί να είναι χρήσιμο στα νοσοκομεία για τα επείγοντα περιστατικά.  Για παράδειγμα όταν ένας τραυματίας πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

Μπορούμε να προσδιορίσουμε γρήγορα αν είναι μολυσμένος ή όχι», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαμπρίνα Λι, πρόεδρος, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της επιχείρησης Coyote. «Αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερη μηχανή του κόσμου για τα τεστ PCR του νέου κορονοϊού», διαβεβαιώνει αυτή η 38χρονη πρώην φοιτήτρια στις ΗΠΑ, που ίδρυσε το 2009 αυτή την εταιρεία βιοτεχνολογίας. Στην Κίνα, αεροδρόμια την χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τους επιβάτες που φθάνουν από το εξωτερικό. Και οι υγειονομικές αρχές την χρησιμοποιούν εδώ και μήνες για να ανιχνεύουν τον ιό στις συνοικίες που τελούν υπό περιορισμό λόγω της Covid.

Δώδεκα νέα κρούσματα στην Κίνα

Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 12 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα, από 21 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», όρος που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό μετά την είσοδό τους στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν αυξήθηκε στους 26, από 14 την προηγουμένη, αν και οι περιπτώσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στα δεδομένα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει το Πεκίνο. Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται ως τώρα σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.384 μολύνσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα