Τένις – Φαινόμενο Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο “Stef”

Τένις – Φαινόμενο Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον ημιτελικό του αυστραλιανού όπεν και κάνει ήδη μια πορεία η οποία γράφει ιστορία. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών μολονότι ακόμη 23 ετών, είναι αποδεκτός από την αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις εδώ και καιρό. Όταν σε αυτή την αφρόκρεμα περιλαμβάνεται μερικοί από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Οπως ο Ναδάλ, ο Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς και άλλοι. Ετσι, αυτή η παραδοχή αποκτά άλλη υφή. Ποιος είναι όμως ο Στέφανος Τσιτσιπας; Μία ματιά στο βιογραφικό του έχει τη δική της αξία αυτές τις ώρες του ανείπωτου θριάμβου για τον έλληνα

τενίστα.

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 12 Αυγούστου 1998 από τον Αποστόλη Τσιτσιπά και τον Τζούλια Σαλνίκοβα. Αμφότεροι οι γονείς του υπήρξαν επαγγελματίες τενίστες. Η μητέρα του, δε, ήταν νούμερο 1 στην κατηγορία νέων και εντός των κορυφαίων 200 στον κόσμο! Ο Στέφανος έχει τρία αδέλφια, όλα παίζουν τένις μάλιστα. Ο Πέτρος, ο Παύλος και η Ελισάβετ. Ο Τσιτσιπάς έπαιζε τένις, αλλά ήταν παιδί του αθλητισμού και του άρεσαν όλα τα σπορ. Στο ποδόσφαιρο, δε, πρότυπο του ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος  Ροναλντίνιο. Εμαθε τένις από τους γονείς του ασφαλώς, αλλά και ακολουθώντας μαθήματα στο Σύλλογο Τέννις Γλυφάδας, στην Αθήνα, όταν ήταν 6 ετών. 

Τένις – Φαινόμενο Τσιτσιπάς: Ευγνωμοσύνη στη θεία

Από το 2015, ο Τσιτσιπάς άρχισε να προπονείται στην ακαδημία Πάτρικ Μουράτογλου και αναγκάστηκε να δίνει μάχη με το χρόνο πηγαινοερχόμενος στη Γαλλία. Το δυσβάστακτο κόστος των ταξιδιών, αφού δεν υπήρχε στήριξη από την ΕΟΑ, ανέλαβε σε κάποιο βαθμό η αδερφή της μητέρας του. Στην οποία δηλώνει πάντα ότι οφείλει ευγνωμοσύνη. Η ιστορική στιγμή που έδειξε πού θα πάει η καριέρα του, ηταν η 16η Νοεμβρίου 2019. Τότε που κέρδισε με 2-0 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ (6-3, 6-4) στους τελικούς της ATP και πέρασε στον τελικό όπου στέφθηκε νικητής κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ. Ο Φέντερερ λογίζεται από ειδικούςε και μη, ο κορυφαιος τενίστας όλων των εποχών. 

Η πορεία προς την κορυφή έκτοτε ήταν ασταμάτητη. Τον Αύγουστο του 2018 ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τζόκοβιτς και πέρασε για παρθενική φορά στην καριέρα του στον τελικό του Rogers Cup. Τον επόμενο Ιανουάριο, 20/1/2019, ο Τσιτσιπάς νίκησε ξανά τον Φέντερερ, αυτή τη φορά στο Αυστραλιανό Όπεν. Ενα μήνα μετά πήρε τοπρώτο του μεγάλο επαγγελματικό τουρνουά, στις 25 Φεβρουαρίου 2019 νίκησε τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν στον τελικό του ATP της Μασσαλίας. Στον σημαντικότερο τίτλο της σταδιοδρομίας του, ως τώρα, στις 17/11/2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και έφτασε να είναι στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης!

Τένις – Φαινόμενο Τσιτσιπάς: Pray for Greece και κριτική

Ο Τσιτσιπάς εκτός των αγωνιστικών του επιτυχιών, έχει κάνει εμφανίσεις στην ειδησεογραφία και για την κοινωνική του παρουσία. Το 2018 μετά την πρώτη νίκη του επί του Τζόκοβιτς, πήγε στην κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα και έγραψε στον φακό της “pray for Greece” θέλοντας να δείξει ότι δεν ξεχνά την καταστροφή που είχε υποστεί η Ελλάδα. Κατά καιρούς έχει δεχτεί και κριτική, συχνά άδικη, για τον τρόπο ζωής του ή δηλώσεις; του (βλ Harrods, Ντουμπάι κ.ά.). Αλλά πολλοί ξεχνούν πως δεν είναι πια μονάχα ο πιτσιρίκος από το Προάστιο Καρδίτσας. Αλλά και ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον πλανήτη! Μα και αντίστροφα, δεν είναι μόνο ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας και εκ των πρώτων στον κόσμο, αλλά και ένας νεαρός ποπυ μπορεί να πει μια κουβέντα χωρίς να την καλοσκεφτεί, άρα και να παρεξηγηθεί.

Δείτε ακόμη: Ο Μπέκαμ, η ινδική κάνναβη το εμπόριο και το …χρήμα με ουρά!Ο κορυφαίοι του 2020 βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΠΣτη σέντρα ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάρτσα-Παρί και Λειψία-Λίβερπουλ
Keywords
Τυχαία Θέματα