Τελευταίο καλοκαίρι με μειωμένο συντελεστή- Αλλάζει ο ΦΠΑ σε 32 νησιά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μόλις τελειώσει η τουριστική περίοδος, οι κάτοικοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες 32 νησιών των Αιγαίου, θα αρχίσουν να μετρούν ανάποδα μέχρι την εφαρμογή της αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, από τη Πρωτοχρονιά.

Πρόκειται για την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που καλούνται

να αντιμετωπίσουν και να εφαρμόσουν στη καθημερινότητά τους από την 1η Ιανουαρίου οι κάτοικοι 32 νησιών του Αιγαίου για τα οποία στο τέλος του 2016 αποφασίστηκε ότι θα μπει τέλος στο «προνόμιο» αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ανάμεσα στα νησιά που θα δουν τους συντελεστές να αυξάνονται και να πηγαίνουν στο 13% από 5% ο χαμηλός, στο 13% από 9% ο μεσαίος και στο 24% από 17% ο υψηλός βρίσκονται και τα δοκιμαζόμενα από τους πρόσφατους σεισμούς νησιά όπως η Λέσβος και η Κως.

Οι τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες θα αλλάξουν όπως για παράδειγμα σε φάρμακα, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες.

Τα νησιά που θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι:

Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Άγιος Μηνάς, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαρία, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελλόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος.

Το άρθρο Τελευταίο καλοκαίρι με μειωμένο συντελεστή- Αλλάζει ο ΦΠΑ σε 32 νησιά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα