Τα τρία τρικ των απαγωγέων στην επικοινωνία με την οικογένεια του επιχειρηματία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το παρατεταμένο… σφύριγμα του απαγωγέα-διαπραγματευτή, το αυτοκίνητο της οικογένειας Λεμπιδάκη στο… πρατήριο βενζίνης και η… αγγελία δήθεν πώλησης επαγγελματικού χώρου στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Είναι οι τρεις νέοι τρόποι, κάτι σαν τρυκ, που χρησιμοποίησαν, για πρώτη φορά στα χρονικά των πολύκροτων απαγωγών στη χώρα μας, στη διαπραγμάτευση για τα λύτρα, οι εμπλεκόμενοι στην, εξάμηνης διάρκειας, βασανιστική απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη.

Η

Alphafreepress παρουσιάζει τα τρία νέα δεδομένα

Η Alphafreepress, παρουσιάζει και τα τρία νέα στοιχεία που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς στην προσπάθειά τους να μη γίνουν αντιληπτοί από την Αστυνομία, όταν για λόγους δικούς τους έκριναν ότι δεν ήταν σύμφορη η χρησιμοποίηση καρτοκινητού η όταν επείγονταν για την απάντηση της οικογένειας στους εκβιασμούς τους.

Στην 8η επικοινωνία των απαγωγέων με τον αδελφό του επιχειρηματία, βράδυ της 20ης Απριλίου, με μήνυμα τον ενημέρωσαν ότι θα ακολουθούσε κανονική τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και του έδιναν οδηγίες για τον τρόπο της επικοινωνίας.

Περίμενε ένα ναι ή ένα όχι σε θέματα υγείας του ομήρου

Πράγματι λίγο αργότερα, ο αδελφός του ομήρου έβλεπε να τον καλούν.

Η απάντηση που περίμενε αφορούσε σε ερώτηση για θέμα υγείας του αδελφού του. Περίμενε ένα ναι η ένα όχι.

Παρατεταμένο σφύριγμα ήταν η συνθηματική απάντηση

Η απάντηση του απαγωγέα με βάση όσα του είχε πει με το μήνυμα πραγματοποιήθηκε με ένα τεχνητό σφύριγμα, χωρίς φυσική ομιλία την οποία οι απαγωγείς απέφευγαν τουλάχιστον στα τηλέφωνα που ήταν βέβαιοι ότι είχε παγιδεύσει η Αστυνομία.

Το τρικ με το αυτοκίνητο της οικογένειας

Το δεύτερο τρυκ, που έβαλαν οι απαγωγείς σε εφαρμογή αφορούσε ένα… αυτοκίνητο της οικογένειας Λεμπιδάκη!

Ήθελαν τα λύτρα σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, τοποθετημένα σε δέκα μαύρα σακίδια

Συγκεκριμένα, στις 29 Αυγούστου, όταν πια οι απαγωγείς έκαναν βιαστικές κινήσεις αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο να προδοθούν από τα ίχνη που άφηναν, με επιστολές απευθύνθηκαν στην οικογένεια την οποία καλούσαν να συγκεντρώσει άμεσα 30 εκατομμύρια ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ.

Σχεδίαζαν τότε να πάρουν τα λύτρα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα τα ήθελαν τοποθετημένα σε δέκα σάκους, χρώματος μαύρου.

Σε βίντεο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Μη βάλετε κοριούς στα σακίδια»

Για το λόγο αυτό, υπαγόρευσαν στον ίδιο το Μιχάλη Λεμπιδάκη μήνυμα στην οικογένεια στο οποίο ο όμηρος έλεγε να μη βάλουν κοριούς στα σακίδια και αναλυτικά πως θα γινόταν η παράδοση.

Έπρεπε όμως να συμφωνήσει η οικογένεια.

Απαγωγείς: «Να πάτε ένα όχημα σας στο πρατήριο βενζίνης έξω από το Φόδελε»

Για το σκοπό αυτό οι απαγωγείς είπαν ότι στην περίπτωση της καταφατικής απάντησής της ότι έχει συγκεντρώσει τα λύτρα, να τοποθετήσουν όχημα της οικογένειας με το λογότυπο της εταιρίας πλαστικών, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου, έξω από το χωριό Φόδελε.

Δεν είχαν τα λύτρα, δεν πήγαν το αυτοκίνητο

Η οικογένεια που δεν είχε τη δυνατότητα συγκέντρωσης του ποσού, δεν πήγε κανένα αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων…

Οι αγγελίες για δήθεν πώληση επαγγελματικού χώρου

Το τρίτο τρυκ, που εμφανίζεται επίσης πρώτη φορά σε απαγωγές στη χώρα, έχει να κάνει με αίτημα των απαγωγέων προς την οικογένεια να δημοσιεύσει στις Κρητικές αγγελίες, αγγελία πώλησης επαγγελματικού χώρου στη Βιομηχανική Περιοχή. Είχαν στείλει και το περιεχόμενο της αγγελίας στην οικογένεια. Αυτή έλεγε:

Τι έλεγε η αγγελία των απαγωγέων

«Πωλείται στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, μεγάλος επαγγελματικός- βιοτεχνικός χώρος 3000 τμ κτισμένος σε 10.000 τ.μ οι κοπεδική έκταση. Κατάλληλος για πολλές χρήσεις. Τιμή πώλησης ανάλογη με τη μοναδικότητά του. Τηλ. Επικοινωνίας 69….»

Αν η οικογένεια Λεμπιδάκη δημοσίευε την αγγελία όπως την είχαν στείλει οι απαγωγείς, κατάλαβαν οι άνθρωποί της, ότι θα φαινόταν ότι συναινούσαν στο ποσό των λύτρων στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Κι αυτό γιατί το γινόμενο των συγκεκριμένων αριθμητικών τιμών των απαγωγέων, αντιστοιχούσε σε τριάντα εκατομμύρια (30.000.000),

Τι έγραψε στην αγγελία η οικογένεια υποδηλώνοντας το ποσό των λύτρων

Η οικογένεια δημοσίευσε στην εφημερίδα αγγελία πράγματι.

Όμως, με αριθμητικές τιμές, το γινόμενο των οποίων αντιστοιχούσε σε 9.300.000 ευρώ, δηλαδή το ποσό που είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ποιος από όσους πήραν συνολικά μέρος σε διάφορα στάδια στην απαγωγή του επιχειρηματία πρότεινε αυτά τα τρικ είναι ερώτημα που ζητάει απάντηση από την αστυνομία.

Το άρθρο Τα τρία τρικ των απαγωγέων στην επικοινωνία με την οικογένεια του επιχειρηματία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα