Τα φαινόμενα απατούν – Δείτε γιατί ισχύει με 6 οφθαλμαπάτες(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μέσω της όρασης είναι δυνατή η παρατήρηση του εξωτερικού κόσμου, όμως ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να δημιουργεί υποθέσεις για τις πληροφορίες που λαμβάνει από τα μάτια, θεμελιωμένες σε πρότερη γνώση, μνήμες και αναμενόμενα γεγονότα.

Άλλωστε όλες οι οφθαλμαπάτες βασίζονται σε αυτήν ακριβώς την δυνατότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να επεξεργάζεται αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει μέσω της όρασης. Ενδεικτικά στην παραπάνω εικόνα εστιάστε στον σταυρό με το αριστερό μάτι κλειστό και θα εξαφανιστεί ο κύκλος!

Σε

περίπτωση που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν αξιοποιούσε τη μνήμη, τη λογική και τα προσδοκώμενα γεγονότα, τότε θα ήταν αναγκασμένος να αναλύει περισσότερο κάθε πληροφορία που θα λάμβανε από τα μάτια. Μέχρι να επεξεργαστεί όλες αυτές τις λεπτομέρειες θα έχανε χρόνο, ενώ θα χρειαζόταν περισσότερη ξεκούραση μέσα στην ημέρα.

Ο εγκέφαλός μας βρήκε την λύση βγάζοντας λογικά συμπεράσματα χωρίς να επεξεργάζεται κάθε λεπτομέρεια που εισρέει ως πληροφορία από την όραση.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια σειρά από οφθαλμαπάτες οι οποίες θα σας αφήσουν άναυδους. Θα καταλάβετε σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς κάνει ο εγκέφαλός σας και αλλάζει αυτό που νομίζετε ότι βλέπετε, προκειμένου να εστιάσει σε εκείνο που θεωρεί πιο σημαντικό.
Δείτε τις 6 οφθαλμαπάτες και μάθετε το πώς εξηγούνται:

Το άρθρο Τα φαινόμενα απατούν – Δείτε γιατί ισχύει με 6 οφθαλμαπάτες(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα