Σύσκεψη στο Μαξίμου για ενέργεια &επαφές στο Ισραήλ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών που θα συνοδεύσουν τον κ. Σαμαρά, στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τη Δευτέρα και είχε ως κύρια θέματα την ενέργεια και τις διμερείς επαφές με το Ισραήλ.

Παρόντες ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης,

Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα 39 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ στο μήνυμά του κάνει αναφορά στις διώξεις για τη Χρυσή Αυγή. Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ενώνουμε τις δυνάμεις για να συντρίψουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα, να αποκρούσουμε τη βία, να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε την Πατρίδα μας από την κρίση και να ανακουφίσουμε την κοινωνία μας, δίνοντας προοπτική στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία μας".

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή

Σαφές μήνυμα στέλνουν από το μέγαρο Μαξίμου ότι η έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Όπως είπε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα γίνει έρευνα για να ξεκαθαρίσουν οι θύλακες της οργάνωσης μέσα από την ελληνική αστυνομία, ενώ σε συνεχίζονται οι έρευνες από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα οικονομικά και τα ταμεία της οργάνωσης, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα καθώς ερευνάται εάν υπάρχει ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος μέσα από λογαριασμούς.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εκκρεμούν τρεις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η πρώτη αφορά την διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος της Χρυσής Αυγής και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο κ. Μιχελάκης να καταθέσει την σχετική τροπολογία. Επίσης εκκρεμεί το θέμα της διακοπής της μισθοδοσίας των βουλευτών ενώ σύντομα αναμένεται στη Βουλή και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ένα άλλο θέμα που εξετάζεται από την κυβέρνηση είναι η ανεύρεση των όπλων της οργάνωσης. Οι αστυνομικές Αρχές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τις έρευνες που ήδη γίνονται για την ανεύρεση των όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα