ΣΥΡΙΖΑ – φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σχόλια γεμάτα χολή, υπεύθυνη τοποθέτηση Τσίπρα

Πεδίο πολιτικής κόντρας έγιναν δυστυχώς οι πυρκαγιές από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ μαίνονται περί τις 40 φωτιές σε όλη τη χώρα και οι στιγμές είναι κρίσιμες, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν στα social media να κατηγορήσουν την κυβέρνηση βγάζοντας χολή. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε μια υπεύθυνη τοποθέτηση για την πυρκαγιά,

λέγοντας πως «Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται».

Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται.#βαρυμπομπη

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) August 3, 2021

Από την πλευρά του, σε πιο υψηλούς τόνους, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του επιτέθηκε σε Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά γράφοντας: «Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ. Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά.#βαρυμπομπη»

Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ. Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά.#βαρυμπομπη

— Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) August 3, 2021

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Στο πρωτοσέλιδο της Τετάρτης 04.08.21 η Αυγή κυκλοφορεί με πηχυαίο τίτλο «Εκτός ελέγχου» κάνοντας λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αττική. Διατυπώνει «ερωτήματα για τη μεγάλη επέκταση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη την ώρα που δεν υπήρχαν ισχυροί άνεμοι», αναφέρει για καταγγελίες για απουσία πυροσβεστικών μέσων, έλλειψη συντονισμού και έγκαιρη παρέμβαση και υποστηρίζει: «Κρύφτηκε ο Μητσοτάκης. Όλα έγιναν καλά κατά τον Χρυσοχοΐδη και τον Χαρδαλιά».

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Karma is a bitch

Ωστόσο, ο βουλευτής Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης έκανε μια εξοργιστική ανάρτηση που προκάλεσε θύελλα. «Η Βαρυμπόμπη φλέγεται και μια ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη αμήχανα παρακολουθεί. Τα Canadair καρφωμένα για ώρες στη Σκύρο και ο Συνολάκης εξαφανισμένος με silver alert. Τυμχβωρύχοι στο Μάτι, μοιραίοι στη Βαρυμπόμπη. Karma is a bitch» έγραψε.

Λίγο αργότερα, υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο κ. Μαμουλάκης έσβησε την ανάρτηση και ανέβασε νέα: «Η προηγούμενη ανάρτηση ήταν ατυχής ως προς το Karma is a bitch. Κυβερνητικές ευθύνες υπάρχουν, αυτή τη στιγμή όμως, προέχει η προστασία της ζωής κ των περιουσιών των πολιτών. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, στο πλευρό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους» έγραψε στο twitter.

Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου αναρτά αυτό το tweet και μετά από λίγο το σβήνει. Αυτή είναι η αριστερά του κυρίου Τσίπρα… pic.twitter.com/xtBxHndTQ2

— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) August 3, 2021

Πολάκης: Αφησαν μια πυρκαγιά να κάψει τη βόρεια Αττική

«ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ,σεβόμενος το μέγεθος της καταστροφής!
ΟΜΩΣ να βγαίνει ο Χαρδαλιάς και να μας λέει πως ειχε ΕΞΙ ΜΠΟΦΩΡ αέρα, όταν από τις φωτογραφίες που παραθέτω ΦΑΙΝΕΤΑΙ καθαρά πως σήμερα στην Αττικη ειχε από ΕΝΑ έως ΤΡΙΑ μποφωρ ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ,είναι φτύσιμο στη νοημοσύνη μας, είναι προσπάθεια να γλυτώσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους που άφησαν μια πυρκαγιά να κάψει την βόρεια Αττικη!!!!
ΧΑΡΔΑΛΙΑ ,μαζέψου και γρήγορα!!Στείλε δυνάμεις της πυροσβεστικης στη Βαρυπομπη που φώναζε ο αντιδήμαρχος πως δεν πήγε ούτε υδροφόρα στην αρχή πριν επεκταθεί και άσε τα μποφωρ!!!
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !
Άραγε εκείνος ο «καθηγητής Συνολακης» που να είναι άραγε;;;
Υπολογίζει χρόνους εκκένωσης και ταχύτητα επέκτασης της φωτιάς και γι αυτό δε μιλάει;;;;
Που είσαι καθηγητά μου;;; ΚΡΥΒΕΣΑΙ ;;
Για να μην εκθέσεις το ΑΝΙΚΑΝΟ «επιτελικό κράτος» του Μητσοτακη σου;;;;;]

Βαρεμένος: Καίγεται η Αττική, φωνάξτε τον Πέτσα

Έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία και είναι αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. έκανε ένα ειρωνικό tweet: Καίγεται η Αττική! Φωνάξτε επειγόντως τον Πέτσα!»

Καίγεται η Αττική! Φωνάξτε επειγόντως τον Πέτσα! https://t.co/9241EjpYgh

— Giorgos Varemenos (@GVaremenos) August 3, 2021

Ξαναχτύπησε η Αννα Ελεφάντη

Επίσης, μέσω social media, ξαναχτύπησε η Αννα Ελεφάντη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επιτεθεί στην Μαρία Σάκκαρη και στο γιο του πρωθυπουργού.

Ενσυναίσθηση – Αναισθησία#βαρυμπομπη pic.twitter.com/bcoda8IFmR

— Άννα Ελεφάντη (@Anna_Elefanti) August 3, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα