Συνελήφθη εγκέφαλος συμμορίας που εξαπατούσε πολίτες για «τροχαία συγγενών» ή «επείγουσα νοσηλεία» τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για πρώτη φορά συνελήφθη από την Αστυνομία αρχηγός πολυμελούς συμμορίας, η οποία τους τελευταίους δέκα τέσσερις μήνες, προσποιούμενοι τους νοσοκομειακούς γιατρούς, δικηγόρους ή αστυνομικούς, εξαπάτησαν τουλάχιστον 16 άτομα, αποσπώντας τους το ποσό των 76.540 ευρώ, 70 χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Τα μέλη του κυκλώματος με Βούλγαρο εγκέφαλο, επιχείρησαν ακόμη να αποσπάσουν άλλα 225.600

ευρώ και κοσμήματα από είκοσι υποψήφια θύματα, τα οποία ξέφυγαν την τελευταία στιγμή από τις δαγκάνες τους.

Σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. έχουν συλληφθεί έως τώρα έντεκα άτομα ενώ η έρευνα που πήρε διεθνή χαρακτήρα συνεχίζεται και για όποιους συνεργούς μένουν ελεύθεροι.

Εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα για τις συλλήψεις

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που συνεργάστηκε με υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο, κατάφερε να ταυτοποιήσει 14 μέλη της σπείρας, από τα οποία, με ευρωπαϊκά εντάλματα, συνελήφθησαν τα έντεκα.

Τα εννέα από αυτά, βρίσκονται ήδη στις φυλακές της χώρας, καθώς έχουν συλληφθεί κατά καιρούς ως εισπράκτορες του ίδιου κυκλώματος.

Ηλικίας από 22 έως 73 ετών οι δράστες- Δέκα άντρες, δύο γυναίκες

Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, για αλλοδαπούς, ηλικίας από 22 έως 73 ετών (10 άντρες – 2 γυναίκες), μεταξύ αυτών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Τα μέλη της συμμορίας, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε τους δικηγόρους και άλλοτε τους αστυνομικούς, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα σπίτια ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με πρόθεση να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό ή τιμαλφή.

Είχαν συλληφθεί δύο «εισπράκτορες» του κυκλώματος

Πριν από λίγο καιρό, για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο΄Ελληνες, που ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο της παραλαβής χρημάτων – κοσμημάτων και της μεταφοράς, παράδοσης ή αποστολής τους σε μέλη του κυκλώματος, που βρίσκονταν εκτός Ελλάδος.

Το άρθρο Συνελήφθη εγκέφαλος συμμορίας που εξαπατούσε πολίτες για «τροχαία συγγενών» ή «επείγουσα νοσηλεία» τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα