Συναγερμός στο Βέλγιο εν όψει της εθνικής γιορτής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ γνωστοποίησε ότι θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εν όψει της εθνικής γιορτής στις 21 Ιουλίου και ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν κανονικά.

Μετά την τυφλή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, όταν ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel, δολοφόνησε αθώους ανθρώπους με το φορτηγό που οδηγούσε κατά την διάρκεια εκδήλωσης

για το εορτασμό της εθνικής γιορτής των Γάλλων, το Βέλγιο ανησυχεί, αφού στις 21 Ιουλίου γιορτάζει την ημέρα Ανεξαρτησίας του από την Ολλανδία.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αποκάλυψε άλλωστε ότι οι βελγικές αρχές είχαν ήδη εξετάσει την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης με την χρήση οχήματος, κάτι που έγινε δυστυχώς στην πραγματικότητα στη Νίκαια της Γαλλίας.

«Ο OCAM, ένας ανεξάρτητος φορέας που αξιολογεί τον κίνδυνο μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Βέλγιο, διατηρεί το επίπεδο απειλής στο 3 με ανώτατο επίπεδο συναγερμού το 4», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι το επίπεδο 4 απαιτεί «συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση» και προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά τέτοια πληροφορία.

Το άρθρο Συναγερμός στο Βέλγιο εν όψει της εθνικής γιορτής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα