Συμμορία έβαζε στο στόχαστρο περίπτερα – Τεράστια η οικονομική ζημιά (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο τρομακτικό ποσό των 280.000 ευρώ ανέρχεται η οικονομική ζημία που υπέστησαν ιδιοκτήτες περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, από τη δράση οργανωμένης συμμορίας τα μέλη της οποίας «περιόδευαν» και έκλεβαν ό,τι έβρισκαν.

Σε Νέα Φιλαδέλφεια και Ελευσίνα

οι πρώτες συλλήψεις

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, άρχισε να εξαρθρώνεται η πολυμελής συμμορία με τη σύλληψη στη Ν. Φιλαδέλφεια και στην Ελευσίνα δύο εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενός 36χρονου ημεδαπού και ενός 16χρονου Αλβανού.

Αναζητούνται άλλοι εννέα – Γνωστοί οι έξι

Αναζητούνται εννέα ακόμα συνεργοί τους, από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία των έξι, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 27, 28 και 30 ετών, και δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43 και 24 ετών.

Οι δράστες είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο. Αφαιρούσαν τσιγάρα, χρήματα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε περίπτερα και καταστήματα στην Αττική!

Εφορμούσαν νύχτα από την Αττική

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δράστες… εφορμούσαν από την Αττική, δρώντας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσέγγιζαν το περίπτερο –στόχο με οχήματα από απόσταση και αφού επιβεβαίωναν ότι ήταν κλειστό, φορώντας κουκούλες και γάντια το πλησίαζαν πεζοί.

Οι οδηγοί των οχημάτων παρέμεναν σε αυτά παίρνοντας κομβικές θέσεις, ώστε να λειτουργούν ως τσιλιαδόροι.

Τοποθετούσαν τα κλοπιμαία σε σακούλες σαν να μετέφεραν… σκουπίδια

Οι δράστες απομόνωναν τα συστήματα συναγερμού και στη συνέχεια με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τα ρολά του περιπτέρου, ενώ τα κλοπιμαία τα τοποθετούσαν σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, μεταφέροντάς τα πεζοί, σε απόσταση ασφαλείας από το περίπτερο.

Φόρτωναν τα κλοπιμαία σε ενοικιαζόμενα βαν

Στη συνέχεια προσέγγιζαν τα οχήματα, φορτώνοντας τα κλοπιμαία σε ενοικιαζόμενο ημιφορτηγό όχημα (τύπου βαν), ενώ καθ όλη τη διαδρομή, άλλο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, ενημερώνοντας για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων.

Άκουγαν και τις συνομιλίες της Άμεσης Δράσης

Πέρα από ενοικιαζόμενα οχήματα, η εγκληματική οργάνωση ήταν εφοδιασμένη με πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, όπως ψαλίδες κοπής μετάλλων, κόφτες και σιδερολοστούς, αλλά και με συστήματα ενδοεπικοινωνίας – ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει με τις συχνότητες της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Από την Αττική ως την Ευρυτανία

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά συνολικά περιπτώσεις κλοπών, σε περίπτερα και επιχειρήσεις καπνικών προϊόντων στην Αττική, στην Αχαΐα, στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Αρκαδία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ευρυτανία.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.811 πακέτα τσιγάρων.

Έκλεβαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού – Με… «κούριερ» το υλικό! (pics)

Το άρθρο Συμμορία έβαζε στο στόχαστρο περίπτερα – Τεράστια η οικονομική ζημιά (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα