Στους 92 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Στους 92 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βαλουχιστάν στο Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πρώτη βομβιστική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 27, σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη αγορά της πόλης «στην επαρχία των φτωχών» του Πακιστάν που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Ακολούθησε διπλή επίθεση με στόχο ένα γεμάτο κλαμπ μπιλιάρδου σε άλλη γειτονιά σιιτών, κατά την οποία 81 άτομα έχασαν τη ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων

«εννέα μελών της αστυνομίας και ενός εικονολήπτη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού», και 121 τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Μιρ Ζουμπαίρ Μεχμούντ, αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Με τα ισχυρά εκρηκτικά οι βομβιστές στόχευαν να αιματοκυλίσουν σκόπιμα μια γειτονιά όπου οι κάτοικοι, ανήκουν κυρίως στη μειονότητα των σιιτών του Πακιστάν (περίπου το 20% από τα 180 εκατομμύρια που είναι κυρίως σουνίτες), δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος, Ακμπάρ Ντουράνι.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), κάνει λόγο για την πιο αιματηρή χρονιά για τη μουσουλμανικήμειονότητα των σιιτών, καθώς το 2012, περισσότεροι από 400 έχασαν τη ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα