Στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι «πρόθυμοι» – Πήραν από Καμμένο και Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ουσιαστικά «προσχωρούν» στον ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολές τους.

Με επιστολές τους στο προεδρείο της Βουλής, οι 6 βουλευτές ζητούν η ψήφος τους, στις ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια που θα γίνουν στο εξής να προσμετράται με εκείνες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται

για τους Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Κώστα Ζουράρι, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη.

Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος δίνουν την ψήφο τους στην κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ανήκοντας επί της ουσίας σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και με τον τρόπο του επιβεβαίωσε αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει εάν οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης είχαν ενταχθεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν θέματα με τις πλειοψηφίες απάντησε χαμογελαστός «Κοντός ψαλμός».

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Οι Έλενα Κουντούρα, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθαρίζουν ότι δίνουν «εν λευκώ» την στήριξη τους σε όλα τα νομοσχέδια και δεν θα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την αποτύπωση της δεδηλωμένης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Η επιστολή της Κατερίνας Παπακώστα

Το άρθρο Στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι «πρόθυμοι» – Πήραν από Καμμένο και Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα