Στον ΟΑΕΔ προσωπικό και αρμοδιότητες ΟΕΚ-ΟΕΕ

Με υπουργική απόφαση, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ οι αρμοδιότητες ΟΕΕ-ΟΕΚ μεταφέρονται και ασκούνται από τον ΟΑΕΔ, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ μπορούν να ορίζονται οι διοικητικές μονάδες που θα τις ασκούν. Ομοίως, το πάσης φύσεως προσωπικό μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στον ΟΑΕΔ.

Όσον

αφορά στους πόρους, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων, όπως αναφέρεται μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής» που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από τον εν λόγω ειδικό λογαριασμό καλύπτονται οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών, προγραμμάτων.

Όπως διευκρινίζεται, νέα προγράμματα και παροχές δεν αναλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τη συντήρησή τους και των εν εξελίξει υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων ή παροχών στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή σκοπών των δύο καταργούμενων οργανισμών.

Η κυριότητα και κάθε άλλο δικαίωμα επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των δύο φορέων που καταργούνται, περιέρχονται αυτοδικαίως χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα, στον ΟΑΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα