Στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ ο δήμαρχος Ελευσίνας

Το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αγριμάκης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ταξιάρχης Φαρμάκης και ο σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας Γρηγόρης Κοροπούλης.

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με την διεύθυνση της εταιρείας, τη διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων και με τους λίγους εργαζόμενους που έχουν απομείνει. Στη συνάντηση πληροφορήθηκαν

την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανία της περιοχής. Άκουσαν τις απόψεις της διεύθυνσης η οποία μαζί με την διοίκηση του Ομίλου της Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) προσανατολίζεται στη συγχώνευση των 6 εργοστασίων της και το πιθανότερο σε κλείσιμο του εργοστασίου της Ελευσίνας.

Από την δική του πλευρά το Σωματείο Εργαζομένων αντιτείνει ότι το εργοστάσιο μπορεί να επιβιώσει, καθώς έχει υπογραφεί σύμβαση με ξένη εταιρεία για την παραγωγή πυρομαχικών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μπορούν να παραχθούν μόνο στο εργοστάσιο της Ελευσίνας. Έτσι το εργοστάσιο όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα πρέπει να προσλάβει και νέο προσωπικό, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά την περιοχή μας που πλήττεται από την ανεργία.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος κάνει την επίσκεψη στα εργοστάσια της περιοχής και στην Πυρκάλ, για να ακούσει τα προβλήματά τους και να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους. Δήλωσε πως χρειάζεται πολιτική βούληση από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας αλλά και της κυβέρνησης για την μοναδική πολεμική βιομηχανία της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα