Στην ομορφότερη πόλη οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2024!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έναν αιώνα μετά το Παρίσι θα υποδεχθεί ξανά Ολυμπιακούς αγώνες. Η γαλλική πρωτεύουσα επιλέχθηκε και επίσημα για να φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το 2024, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στη Λίμα του Περού.

Κατά την ίδια συνεδρίαση η 84μελής επιτροπή, απένειμε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

του 2028 στο Λος Άντζελες.

Ο Μακρόν από την Pointe a Pitre όπου βρέθηκε για να επισκεφθεί τις πληγείσες από τον τυφώνα Iρμα υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας, χαιρέτησε την απόφαση της ΔΟΕ, λέγοντας πως βλέπει «μια τεράστια αναγνώριση της Γαλλίας».

«Αυτή η κατανομή ήταν μια νίκη της Γαλλίας», δήλωσε ενώ νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς τα μέλη της ΔΟΕ, είπε πως «η υπεράσπιση των αξιών του Ολυμπισμού σημαίνει προσπάθεια για περισσότερη εξισορρόπηση και πολυπολιτισμικότητα».

«Είναι μια τεράστια ευτυχία», δήλωσε από την πλευρά της η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, που βρέθηκε στη Λίμα. «Η επιστροφή των αγώνων στο Παρίσι εκατό χρόνια μετά είναι μια απέραντη ευτυχία που θα κάνει μόνο καλό στη χώρα μας, στη γαλλική πρωτεύουσα και στο Σεν Ντενί. Τώρα είναι η αρχή μιας νέας εξαιρετικής περιπέτειας»

Το άρθρο Στην ομορφότερη πόλη οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2024! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα