Στη Γαλλία αναζητείται ύποπτο βαν από τη Βαρκελώνη: «Ίσως να ήταν άλλος ο οδηγός», λένε τώρα οι Αρχές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, στην περιοχή Las Ramblas, με τους 14 νεκρούς και τους 130 τραυματίες έχει σημάνει συναγερμό στην Γαλλία, για το αν βρίσκονται στη χώρα πρόσωπα εμπλεκόμενα με το τελευταίο χτύπημα των τζιχαντιστών.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε πηγή της γαλλικής αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η γαλλική αστυνομία αναζητεί τον οδηγό ενός λευκού

βαν Renault Kangoo που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επιθέσεις στο κέντρο και τα περίχωρα της Βαρκελώνης.

«Πραγματοποιούμε έρευνες για τον εντοπισμό ενός προσώπου που ενδέχεται να είναι ο οδηγός του οχήματος. Εμπλέκεται στις επιθέσεις. Την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν εντός του οχήματος. Η ισπανική αστυνομία προώθησε τα στοιχεία του οχήματος στη γαλλική αστυνομία» ανέφερε η πηγή.

Η εφημερίδα «Le Parisien» έγραψε στον ιστότοπό της ότι το Kangoo είναι ένα από τα τρία οχήματα που νοίκιασαν οι δράστες, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.

Ισπανία: Τον σκοτώσαμε

Ο οδηγός του βαν που παρέσυρε πλήθος ντόπιων και τουριστών στη Βαρκελώνη ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που σκότωσε η ισπανική αστυνομία κάποιες ώρες μετά, έγραψαν σήμερα ισπανικές εφημερίδες.

Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι ισχύει. Τώρα, το επικρατέστερο σενάριο θέλει στο τιμόνι να βρισκόταν ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, Τζουζέπ Λιουίς Τραπέρο, τόνισε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ανάμεσα στους πέντε τρομοκράτες που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών στην πόλη Καμπρίλς στη δεύτερη επίθεση που ακολούθησε αυτή της Βαρκελώνης. «Παραμένει πιθανό αλλά, αντίθετα με όσα ξέραμε πριν από τέσσερις ώρες, αποδυναμώνεται», είπε ο Τραπέρο σε τηλεοπτικό δίκτυο της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην «μάχη» στην Καμπρίλς νεκροί έπεσαν εκτός του Μούσα Ουκαμπίρ, ο 19χρονος Ελ Χουσείν Αμπουγιακούμπ, ο 19χρονος Σαίντ Ααλάα, ο 21χρονος Ομάρ Χιτσαμί και ο 24χρονος Μοχάμεντ Χιτσαμί.

Το άρθρο Στη Γαλλία αναζητείται ύποπτο βαν από τη Βαρκελώνη: «Ίσως να ήταν άλλος ο οδηγός», λένε τώρα οι Αρχές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Βαρκελώνη, Ίσως, Αρχές,gallia, varkeloni, isos, arches