Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θέμα χρόνου χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη

Τους φόβους της για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από τζιχαντιστές, ως αντίποινα των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση, εφιστώντας την προσοχή και στην Ευρώπη.

Στην πρώτη οδηγία για τους γεωπολιτικούς κινδύνους, που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Απρίλιο, σημειώνεται ότι υπάρχει «αυξανόμενη πιθανότητα για τη διάπραξη επιθέσεων ως αντίποινα εναντίον συμφερόντων των ΗΠΑ, των χωρών της Δύσης και των εταίρων του συνασπισμού σε

ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία» προειδοποιεί η αμερικανική διπλωματία.

Ειδικότερα για την Ευρώπη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτιμά ότι έχει αυξηθεί το ενδεχόμενο μίας τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ Ευρωπαίοι που υπήρξαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Αλλωστε, όπως σημειώνει η οδηγία, μετά από τις επιθέσεις σε θέσεις των τζιχαντιστών, η οργάνωση κάλεσε τους οπαδούς της να επιτεθούν εναντίον πολιτών ξένων χωρών όπου κι αν βρίσκονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα