Σταμάτη – Ζαραλίκος παράσταση: Το σχόλιο της Ακρίτα και οι δηλώσεις “φωτιά”

Για δεύτερη μέρα τα social media “βομβαρδίζονται” από την εισβολή της Σάσας Σταμάτη στη σκηνή του θεάτρου “Τζένη Καρέζη”, διακόπτοντας την παράσταση “1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά”, του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Η γνωστή παρουσιάστρια, μαζί με μία μικρή ομάδα φίλων της- άλλοι λένε μπράβοι- θέλησε να διαμαρτυρηθεί, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram, γιατί δεν ανέχεται “να υπάρχει οποιαδήποτε “σάτιρα” που να παραπέμπει στην τραγωδία που ζήσαμε τέτοιες ημέρες πριν

από 4 χρόνια με 23 δικούς μας ανθρώπους να χάνονται άδικα και τραγικά”, αναφερόμενη στις πλημμύρες της Μάνδρας όπου και κατοικεί. Στα βίντεο βέβαια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, ασκεί κριτική στον stand up comedian για τη σάτιρά του σε γνωστό εφοπλιστή. “Γιατί δεν τα λες αυτά για τον Μελισσανίδη;” ακούγεται να ρωτά, με τον κωμικό ηθοποιό να της απαντά “Δεν είναι φίλος μου ο Μελισσανίδης…”.

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο που μίλησε στο site της Αυγής “πάνω στη σκηνή η Σάσα Σταμάτη άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για την αναφορά μου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας όμως ψέματα. Με κατηγορούσε ότι είπα λέξεις και φράσεις, οι οποίες, όμως δεν αναφέρονται στην παράσταση.” Η δημοσιογράφος πάντως κάνει λόγο στην ανάρτησή της και για “κατευθυνόμενη σάτιρα που έχει μοναδικό σκοπό να ακούγεται ευχάριστη σε συγκεκριμένα αυτιά και να εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιδιώξεις βασιζόμενη σε καραμπινάτες ψευτιές”.

Παράλληλα, σχολίασε τις ανακοινώσεις αποδοκιμασίας που εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα, ευχόμενη να “δείξουν την ίδια ευαισθησία στην επόμενη πλημμύρα”. “Γιατί στη Μάνδρα δεν ήρθε κανείς από δαύτους και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Οπότε θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο παραπάνω… μυγιάγγιχτη, για όσους ήταν εκεί βοηθώντας με πράξεις και χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…” καταλήγει. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συνδράμει στις εργασίες αποκατάστασης της πόλης από τις φονικές πλημμύρες.

Το “Τζένη Καρέζη” στηρίζει τον Ζαραλίκο

Άμεση ήταν η αντίδραση του θεάτρου, το οποίο με μία ανακοίνωση εξέφρασε τη στήριξή του στον Χριστόφορο Ζαραλίκο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το περιστατικό, χρησιμοποιώντας μία φράση του Καρόλου Κουν: “Το θέατρο “Τζένη Καρέζη” με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές. Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.

Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει. Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα. “Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ” όπως είπε ο Κάρολος Κούν”.

Έλενα Ακρίτα: Η κ. Σταμάτη δεν θα περάσει αυτόφωρο;

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν και το σχόλιο που έκανε η Έλενα Ακρίτα, η οποία αναρωτήθηκε εάν η Σάσα Σταμάτη θα περάσει αυτόφωρο για την πράξη της. “Εκεί που καταντήσαμε, θα λέμε “Έλληνας δημοσιογράφος” και θα εννοούμε τον Φουρθιωτη και τη Σταμάτη. Και θα φταίμε όλοι γι’ αυτό. Υ. Γ. Αλήθεια η κ. Σταμάτη δεν θα περάσει αυτόφωρο; Το 24ωρο δεν έχει λήξει ακόμα” έγραψε χθες στο Facebook.

Το ζήτημα πάντως πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τα κόμματα να καταδικάζουν συλλήβδην τη διακοπή της παράστασης, την ώρα που χρήστες του διαδικτύου ασκούσαν κριτική για το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ “έθαψαν” την είδηση και δεν δημοσίευσαν το παραμικρό. Παρά το γεγονός ότι την έφοδο της κ. Σταμάτη στη σκηνή του θεάτρου, την σχολίασαν όλα τα κόμματα ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χριστόφορος Ζαραλίκος / Η οργισμένη παρέμβαση Μπιμπίλα για τους τραμπουκισμούς της Σάσας Σταμάτη

Ξεκάθαρη θέση του πρόεδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, που καταδικάζει τον τραμπουκισμό της τηλεπαρουσιάστριας Σάσας Σταμάτη με τη συνοδεία μπράβων στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη». «Τα φαινόμενα τραμπουκισμού σε θέατρο πλήττουν συνολικά την δημοκρατία..» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας που δηλώνει «θυμωμένος» και τονίζει ότι «την ελεύθερη έκφραση δεν θα την φιμώσει κανείς». Παράλληλα σημειώνει ότι «θα αντισταθούμε όσο μπορούμε σε τέτοιες νοσηρές καταστάσεις μέχρι όλοι να καταλάβουν ότι το πνεύμα δεν μπορούν να το χειραγωγήσουν»

Keywords
Τυχαία Θέματα