Στα μαχαίρια και πάλι Ζ. Μακρή – Μ. Χρυσοβελώνη
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μαρίνας Χρυσοβελώνη και Ζέτας Μακρή. Στα χαρακώματα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι δύο κυρίες της Βουλής από τη Μαγνησία, με αφορμή τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενόψει, της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο επιστροφής βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Ν.Δ. Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατηγόρησε την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζέττα Μακρή, πως ψήφισε αυθαίρετα με επιστολική ψήφο την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια. Η κ. Ζέττα Μακρή πέρασε στην αντεπίθεση και με απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος απάντησε στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη αποδίδοντάς της άγνοια διατάξεων και εμπάθεια στο πρόσωπό της. Η βουλευτής της Ν.Δ. σπεύδει να «υπενθυμίσει» ότι η κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη έχει διορίσει στη βουλή την κόρη της ενώ επί της ουσίας του «θέματος» που ανέκυψε, απαντά πως η επιστολική ψήφος ήταν νόμιμη. Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με τη σειρά της, την κατηγορεί για χαμηλό πολιτικό ήθος και εμμένει στις κατηγορίες της.
Η απάντηση της κ. Μακρή
Είτε από άγνοια είτε από εμπάθεια κατηγορείται το κόμμα της Ν.Δ. και η Βουλή ότι, παρά την κείμενη νομοθεσία και τον ισχύοντα κανονισμό, μου επέτρεψε να ψηφίσω με επιστολική ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014. Είναι, όμως, πολύ εύκολο να μάθει ένας άπειρος βουλευτής την διαδικασία εάν, βεβαίως, είναι καλών προθέσεων. Μπορεί, απλώς, να ρωτήσει. Η δε ενδιαφερόμενη συντοπίτισσα συνάδελφος θα μπορούσε να απευθυνθεί στην κόρη της Μικαέλα Παπαδοπούλου, έμμισθη συνεργάτιδα του προέδρου των ΑΝΕΞ. ΕΛ. Π. Καμμένου, που θα την κατατόπιζε σχετικά.
Επί του θέματος, που δημιούργησε η κ. Χρυσοβελώνη: O Ροταριανός όμιλος Λευκωσία Λήδρα μου απέστειλε πρόσκληση, με την οποία με καλούσε να είμαι η μία εκ των δύο κεντρικών ομιλητών σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην Λευκωσία. Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη του ανοικτού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Εκτός του υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Πατσαλή, συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τώρα πρόεδρος της Κυπριακής Αντικαρκινικής Επιτροπής, κ. Σαρλής. Η πρόσκληση απευθύνθηκε σε εμένα, με την ιδιότητα της βουλευτού και πρώην υφυπουργού Υγείας με αρμοδιότητα για το θέμα αυτό, κατά την διάρκεια της θητείας μου.
Ως όφειλα, ενημέρωσα τον Γεν. Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. κ. Θ. Μπούρα, που ενέκρινε την μετάβασή μου. Εν συνεχεία, το σχετικό αίτημα προωθήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συνετάγη το σχέδιο της απόφασης, προωθήθηκε, υπηρεσιακά, στον Γεν. Γραμματέα της Βουλής, (τελικό αποδέκτη), ο οποίος και υπέγραψε την απόφαση. Με την απόφαση αυτή του Γ. Γραμματέα εγκρίθηκε η συμμετοχή μου στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, ως κοινοβουλευτική αποστολή.
Αξίζει να τονίσω ότι για το ταξίδι αυτό η Βουλή των Ελλήνων ΔΕΝ, επαναλαμβάνω ΔΕΝ επιβαρύνθηκε, γιατί τα έξοδα μετάβασης και παραμονής μου καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές.
Η απόφαση του Γ. Γραμματέα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αναρτάται στην Διαύγεια δέκα ημέρες μετά την επιστροφή του βουλευτή, όπως ειδική ρύθμιση ορίζει. Συνεπώς, ΝΟΜΙΜΑ ψήφισα με επιστολική ψήφο. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ!
Γνωρίζω ότι στενοχωρώ την ¨επιμελή¨ συνάδελφο. Δεν θα είχε εκτεθεί, όμως, εάν ρωτούσε είτε την γραμματεία της Βουλής, (στεγάζεται στην Βουλή στο διπλανό γραφείο από το γραφείο των ΑΝΕΞ. ΕΛ.), είτε τον ίδιο τον πρόεδρο της, που κάνει, νόμιμα, χρήση των σχετικών διατάξεων συχνότατα.
Ορισμένοι εξ ημών, γνωστοί και πέραν της εκλογικής μας περιφέρειας δεχόμαστε ανάλογες προσκλήσεις , λόγω της ιδιότητας μας και της δράσης μας. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Δεν μπορεί να απουσιάζει η Βουλή των Ελλήνων από τα διεθνή fora. Πολύ περισσότερο, όταν δεν επιβαρύνεται οικονομικά. Πολλοί εξ ημών συμμετέχουμε και σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Τι προτείνει η συνάδελφος; Αποχή και απομόνωση; Τοπικιστική περιχαράκωση στις εκλογικές μας περιφέρειες;
Σε κάθε περίπτωση, την ευχαριστώ για την δημοσιότητα που έδωσε στην αποστολή αυτή, θυμίζοντας στο πανελλήνιο την προσπάθεια που κατέβαλα ως υφυπουργός Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, προσπάθεια μάλλον μοναχική και σίγουρα αντιδημοφιλή.
Προφανώς, και θα λάβει την προσήκουσα απάντηση με την κοινοποίηση των εγγράφων που ζητεί από την Βουλή, όπου και απευθύνθηκε. Μέχρι τότε, ας καθησυχάσει το κόμμα της, που δεν χρειάζεται «να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια». Άνθρακες ο θησαυρός!
Αλλά, κ. Χρυσοβελώνη, έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν! Σας εξομολογούμαι ότι δεν με εκπλήξατε. Ελπίζω τα προσωπικά, επαγγελματικά ή πολιτικά θέματα που σας απασχολούν να τα αντιμετωπίζετε με λιγότερη επιπολαιότητα. Στο κάτω κάτω της γραφής είστε και δικηγόρος!
Η ανταπάντηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη
Ενώ διανύουμε την 2η μέρα μετά την δημοσιοποίηση σχετικής επιστολής μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Ζ. Μακρή σπάει την σιωπή της. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν έρχεται να προβάλλει κάποιες δικολαβίστικες δικαιολογίες για να καλύψει τον εαυτό της και τη Ν.Δ για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση.
Γίνεται δε εύκολα αντιληπτό γιατί η Ζ. Μακρή προσπαθεί με χαρακτηρισμούς να μετατρέψει το μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα σε προσωπική αντιπαράθεση. Αντιπαρερχόμενοι λοιπόν το προκλητικό ύφος και το χαμηλό πολιτικό ήθος της απάντησης της Ζ. Μακρή, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε ευθέως τη βουλευτή της Ν.Δ να δώσει η ίδια σήμερα στη δημοσιότητα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την «απόφαση» (!) που υπέγραψε εδώ και μέρες ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, βάσει της οποίας έγινε η «επίσημη αποστολή» της στη Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος κωλυσιεργίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που η Ζ. Μακρή εμπλέκεται σε μια τόσο σοβαρή πολιτική και νομική υπόθεση.
Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της «απόφασης αποστολής» της, επισημαίνω πως:
Η εμπλεκόμενη συνάδελφος παραδέχεται πως έλαβε προσωπική και όχι υπηρεσιακή πρόσκληση –μέσω της Βουλής- για μια κοινωνική εκδήλωση στην Κύπρο. Η ομολογία αυτή της Ζ. Μακρή επιβεβαιώνει την ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ καθιστώντας οποιονδήποτε περαιτέρω σχολιασμό περιττό.
Η εμπλοκή του κ. Μπούρα (βουλευτή της ΝΔ και όχι στελέχους της Βουλής) προκειμένου να «νομιμοποιήσει» το δήθεν επίσημο της «αποστολής εκ μέρους του κοινοβουλίου» της Ζ. Μακρή στη Κύπρο, μόνο ως αστειότητα μπορεί να εκληφθεί. Καλό είναι η εμπλεκόμενη συνάδελφος να μην εμπλέκει και άλλους βουλευτές, οι οποίοι άλλωστε τηρούν αιδήμονα σιωπή για το προσωπικό της ταξίδι…
Τέλος, καλό θα ήταν η Ζ. Μακρή να μας ενημερώσει για την ακριβή διάρκεια της «αποστολής» της, εκτός και αν πρόκειται για κρατικό μυστικό…
Από πλευράς μου οφείλω να σημειώσω πως πράγματι δεν διαθέτω την προϋπηρεσία της Ζ. Μακρή σε τόσες «αποστολές» και όργανα της Βουλής. Για παράδειγμα δεν έτυχε να συμμετάσχω ποτέ σε εξεταστικές επιτροπές για εξοπλιστικά προγράμματα όπως αυτή για τους πυραύλους TOR- M1.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΟΚ & ΔΕΟΣ σε Ευρώπη , Μ. Βρετανία, Αμερική, Καναδά , Αυστραλία ...αλλά και στην Ελλάδα!
- Η κίνηση ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ απο τον Πούτιν που ΤΡΕΛΑΝΕ τους Αυστραλούς...[photo]
- Πότε ο αυνανισμός «δείχνει» πρόβλημα στην καρδιά
- O παλιός σταρ του ελληνικού κινηματογράφου έγινε αγρότης
- Ανθιμος: Δεν αφήνουν να βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος γιατί θα γίνει σεισμός παγκόσμιος
- Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ
- Ποια Ελληνίδα παρουσιάστρια πήγε στον Βέρτη με...σούπερ μίνι φούστα;
- Eντοπίστηκε πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση
- «Είπα ναι στην Ελλάδα!»
- Τα πρώτα... βήματα προς την άνοια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Άνθιμος: «Θα γίνει παγκόσμιος σεισμός αν βρεθεί ο Μ.Αλέξανδρος»
- Ουρανία über alles: Λύνει και δένει η κόρη του Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή – Μαθήματα «ηθικής» στη νεολαία της οργάνωσης
- Εκτός λειτουργίας το energo-eke.gr για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
- Χρηματοδότηση των δήμων απο τα Πενταετή Αναπτυξιακά Προγράμματα – Αναρτήθηκε η απόφαση
- Γιατί η Μαρία Ηλιάκη πήρε το μέρος του Φώτη και της Μαρίας στο Star;
- Στα μαχαίρια και πάλι Ζ. Μακρή – Μ. Χρυσοβελώνη
- «Βράζουν» οι Δήμοι, και στην Κρήτη, για τις θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας!
- Αυτοί «παίζουν» για την Εθνική – Οι 4 επικρατέστεροι
- Η Μεγάλη Χίμαιρα, του Καραγάτση στο θέατρο Πορεία
- Έκοψαν το ρεύμα σε διαβητικό και αυτός επιχείρησε να πέσει από την ταράτσα αγκαλιά με το παιδί του
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Στα μαχαίρια και πάλι Ζ. Μακρή – Μ. Χρυσοβελώνη
- Χρηματοδότηση των δήμων απο τα Πενταετή Αναπτυξιακά Προγράμματα – Αναρτήθηκε η απόφαση
- «Βράζουν» οι Δήμοι, και στην Κρήτη, για τις θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας!
- Η Μεγάλη Χίμαιρα, του Καραγάτση στο θέατρο Πορεία
- Ο Βαγγέλης Γερμανός live στο θέατρο Άλμα
- Η Microsoft έκλεισε κενό ασφαλείας που υπήρχε από τα Windows 95
- Ριγκατόνι με σάλτσα από πιπεριά φλωρίνης
- Σερβιτόρος για τους άστεγους [βίντεο]
- Άνθιμος: «Θα γίνει παγκόσμιος σεισμός αν βρεθεί ο Μ.Αλέξανδρος»
- «Μυστηριώδεις» γόβες στο κέντρο των Τρικάλων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε αυλάκι στη Κοζάνη
- Μεταφέρονται στην Ολλανδία συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia που έπεσε στην Ουκρανία
- Οι αριθμοί που κληρώθηκαν στο Τζόκερ
- Video Games: Για ποια εγκλήματα ευθύνονται
- Μέρκελ σε ροκ τραγουδιστή: Συγνώμη που παίξαμε το τραγούδι σου
- Η εμφάνιση της Λοτσάρη που ξάφνιασε
- Στα Χανιά η Εθνική ποδοσφαίρου
- Πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση εντοπίστηκε στην Κοζάνη
- Κίνητρα για νέες επιχειρήσεις στην επαρχία - Έως και 50% η επιδότηση [Λίστα με τις δραστηριότητες]
- Γερμανός πολιτικός: "Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει"