Σποτ για τον τουρισμό – ΕΟΤ 2020: Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης

Σποτ για τον τουρισμό – ΕΟΤ 2020: Η επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει να προλάβει τα ασυμμάζευτα, έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει κυβερνητικά φάουλ. Αυτή τη φορά, η “μετωπική” αφορά στο ζήτημα της διαφημιστικής προβολής της χώρας, την ώρα μάλιστα που η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε αν μη τι άλλο να στηρίζει

τις κινήσεις του Μαξίμου για προσέλκυση τουριστών, μιας και η οικονομία έχει χτυπηθεί βάναυσα από το lockdown. Αφορμή έδωσε το τηλεοπτικό σπότ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έδωσε με απευθείας ανάθεση στη εταιρεία Marketing Greece την τουριστική προβολή της χώρας. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κατήγγειλε την κυβέρνηση για απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρία, αλλά και ότι επρόκειτο για κλεμμένη καμπάνια από εταιρία καλλυντικών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε το Μαξίμου ότι υποβαθμίζει τον ΕΟΤ, νομοθετώντας ώστε η αποκλειστική αρμοδιότητά του για την τουριστική προβολή της χώρας να περάσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Marketing Greece, κατά παρέκκλιση του εθνικού και ενωσιακού δικαίου και παρά την απόφαση καταπέλτη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Επίσης ότι οι μεθοδεύσεις της αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ που η ίδια διόρισε και τα οποία αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτές τις σκανδαλώδεις αναθέσεις.

Σποτ για τον τουρισμό – ΕΟΤ 2020: Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν σκληρή

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε ευθέως για fake news και trolls των 0,60 ευρώ του διαδικτύου, τονίζοντας ότι όχι μόνο η καμπάνια δεν στοίχισε 32 εκατ ευρώ, αλλά ότι ολόκληρος ο Προϋπολογισμός του ΕΟΤ είναι 32 εκατ. Ευρώ Ο ίδιος διευκρίνισε εξάλλου ότι η Marketing Greece δεν είναι ιδιωτική διαφημιστική εταιρία. Είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, θυγατρική του ΣΕΤΕ, ενός από τους κοινωνικούς εταίρους, και του ΞΕΕ. Αποφάσισε να υλοποιήσει την παραγωγή της καμπάνιας με δικά της έξοδα και να δώσει όλα τα πνευματικά δικαιώματα στον ΕΟΤ. Δεν κόστισε λοιπόν στο Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ.

– Η μόνη ανάθεση που έχει κάνει ο ΕΟΤ στην Marketing Greece είναι 99 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ, για πληρωμή της διαφήμισης του “GreeceFromHome” στο Facebook και Instagram κάτι που δεν είχε νομική δυνατότητα να κάνει ο ΕΟΤ. Ενώ η Marketing Greece όχι μόνο δε θα έχει όφελος, αλλά θα προσθέσει άλλα 15 χιλ. ευρώ στον ιδιο σκοπό, για μια δράση που έχει ανάγκη ο τουρισμός της χώρας.

“Επομένως, τα υποτιθέμενα 32 εκατ. ευρώ αποτελούν μια από τις πλέον επιπόλαιες προσπάθειες κατασκευής fake news από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγοντας πρόσθεσε: “Η Κυβέρνηση, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προωθεί τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και θα συνεχίσει να κινητοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου προς όφελος των πολιτών και της χώρας. Δημιουργία και συνέπεια που είναι άγνωστες λέξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Πυρά Χρηστίδη – Ραγκούση

Σε δήλωση του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, αναφέρει «Να κρατήσουν οι ξένοι το ¨ελληνικό καλοκαίρι στο μυαλό τους ¨-μας λέει το κυβερνητικό σποτάκι .Δηλαδή, να έρθουν του χρόνου στην Ελλάδα; Αν βέβαια τα ξενοδοχεία δεν ανοίξουν και να θέλουν να έρθουν δεν θα μπορούν φέτος. Ας σκεφτούν οι φωστήρες του Μαξίμου. Δεν αρκεί η επικοινωνία. Οι επιχειρήσεις θέλουν πραγματική στήριξη για να λειτουργήσουν, ώστε να μη μείνουν άνεργοι και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Για αυτό χρειάζεται ΦΠΑ στο 6% στη διαμονή και εστίαση, και όχι μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα. Για να μη μας βλέπουν οι τουρίστες μόνο εξ’ αποστάσεως».

Σχολιάζοντας την δήλωση του Στέλιου Πέτσα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «είναι πρωτοφανές να είναι ίδιο το σύνθημα μιας εταιρείας με το σύνθημα για τον ελληνικό τουρισμό και να είναι πανομοιότυπη η διαφήμιση τους», ενώ έκανε λόγο και για παραιτήσεις μελών του ΔΣ του ΕΟΤ.

Σποτ για τον τουρισμό – ΕΟΤ 2020: Ανάλογη διάψευση και από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

“Κεράσακι στην τούρτα” οι αναρτήσεις του Κώστα Βαξεβάνη που υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη παραλία του διαφημιστικού σπότ είναι στην Κροατία, αν και η υπεύθυνη της διαφημιστικής εταιρίας είχε ήδη αποκαλύψει ότι πρόκειται για το Μαρμάρι στην Εύβοια. Μετά το σάλο που προκλήθηκε το Documento gr. κατέβασε μετά από λίγο το σχετικό θέμα. Δεν ήταν όμως το διαφημιστικό σποτάκι. Ήταν και η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Καθημερινή που επιχείρησε να καταλογίσει την κυβέρνηση ότι πήρε μια οικονομία που το καλοκαίρι του 2019 “έτρεχε” με 2,8% ανάπτυξη και το Δεκέμβριο του 2019 είχε πέσει στο 1%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχαμε ύφεση 0,9% ενώ το lockdown έγινε τέλη Μαρτίου. “Η πανδημία δεν είναι δικαιολογία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει φέρει την ύφεση πριν την πανδημία” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και στις αιτιάσεις αυτές η ΝΔ απάντησε ότι η ύφεση του 0,9 % που σημειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020 οφείλεται στο lockdown που επιβλήθηκε τον Μάρτιο

Διευκρινίζεται συγκεκριμένα:

1. Το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους εμπεριέχει και ολόκληρο τον Μάρτιο. Για αυτό μιλάμε για στοιχεία πρώτου τριμήνου και όχι πρώτου διμήνου. Αυτό λογικά πρέπει να το γνωρίζουν… Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι στις αρχές Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις (28/2-2/3), απαγορεύτηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις, οι συναυλίες και οι συναθροίσεις, ενώ ξεκίνησε και η καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”. Στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία (11/3) και ξεκίνησε η κατ ́ οίκον εργασία, ενώ μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του μήνα έκλεισαν τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα λιανικής,
επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στις μεταφορές, τις μετακινήσεις, τις πτήσεις και στα σύνορα και επιβλήθηκε το καθολικό lockdown (23/3).

2. Η ύφεση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν σημαντικά χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (3,2%). Αν λοιπόν, για τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του 2020, με ολόκληρη την Ευρωζώνη σε ύφεση, ευθύνεται ο Πρωθυπουργός, τότε μάλλον κάτι έκανε καλά για να είμαστε, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, σε πολύ καλύτερη θέση από την υπόλοιπη Ευρωζώνη (3,2%), από την Γερμανία (2,3%), από την Γαλλία (5,4%), από την Ιταλία (4,8%) κοκ. Το αντίθετο δηλαδή από ότι συνέβη επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ο οποίος γύρισε την οικονομία σε ύφεση με το που ανέλαβε, καθιστώντας μας πρωταθλητές στην ύφεση και παράδειγμα προς αποφυγή εν μέσω παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής ανάπτυξης”.

Δείτε ακόμηΟ Μητσοτάκης, οι εκλογές, τα ελληνοτουρκικά – Συνέντευξη Τσίπρα στην ‘Κ”Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια τουρισμού και η σκληρή απάντησηΝέα δημοσκόπηση, πάλι πρώτος ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΟι νέες φυλακές και η ιστορική αλλαγή στο σωφρονιστικό σύστημα της χώραςΣτον Έβρο ο Στεφανής – Επιθεώρησε τις διαδικασίες επιτήρησης των συνόρων
Keywords
εοτ, συριζα, εοτ, Γιαννης Ραγκουσης, βαξεβανης, αλέξης τσίπρας, δημοσκοπηση, lockdown, εταιρεία, fake, news, προυπολογισμος, θυγατρική, σετε, ξεε, ΦΠΑ, facebook, instagram, ιδιο, δραση, καλοκαιρι, ελλαδα, ΑΝΤ1, ραγκουσης, τσιπρας, οφείλεται, σχολεια, γαλλια, κοκ, εκλογες, μυστικες δημοσκοπησεις, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αλέξης τσίπρας, instagram, γερμανια, εργασια, ευβοια, θεμα, ιταλια, καθημερινη, κοκ, ξενοδοχεια, οικονομια, πνευματικα δικαιωματα, πτησεις, υφεση, ωρα, news, αφορμη, δευτερο, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωση, δωσει, εγινε, ευρω, εξοδα, επικοινωνια, επρεπε, επιτυχια, εστιαση, εταιρεία, εταιρια, ιδια, ιδιο, θυγατρική, θυελλα, διαφημιση, κυβερνηση, κροατια, λογο, μαξιμου, μητσοτακης, μυαλο, νομικη, ξεε, οφελος, οφείλεται, πιστη, σετε, συγκεκριμενα, τουρισμος, φαουλ, φορα, δικαιωματα, fake, φυλακες, κυριακου, λεξεις, παυλος, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα