Σούζαν Ίτον δολοφόνος: Πώς γλίτωσε Πολωνή από τα χέρια του 27χρονου

Σούζαν Ίτον δολοφόνος: Νέο σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως  και  για άλλες απόπειρες να τραυματίσει με το αυτοκίνητο, να βιάσει και να σκοτώσει ανύποπτες γυναίκες, 0 27χρονος αγρότης, ο οποίος απολογείται την Παρασκευή για το στυγερό έγκλημα με θύμα την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Suzanne Eaton.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση του αγρότη με τον σκοτεινό ψυχισμό, υπό το φως των νέων στοιχείων, εκφράζεται

 η βεβαιότητα ότι τουλάχιστον μία γυναίκα από την Πολωνία, παρά λίγο να είχε την ίδια τύχη με τον ίδιο τρόπο που βρήκε το θάνατο η άτυχη βιολόγος. Η γυναίκα αυτή, η οποία είχε προχωρήσει σε καταγγελία, αναφέρουν οι πληροφορίες και όταν συνέβη το περιστατικό, πήγε και πάλι στην Αστυνομία και αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη της δολοφονίας με το οποίο είχε χτυπήσει και την ίδια, προφανέστατα με τον ίδιο σκοπό.

Η γυναίκα αυτή που γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, είχε καταγγείλει πριν από ενάμισι με δύο μήνες, ότι καθώς περπατούσε δρόμο του Κισσάμου Χανίων-εκεί διέμενε και ο δράστης του εγκλήματος της βιολόγου- οδηγός λευκού αυτοκινήτου την παρέσυρε. Εκείνη αντέδρασε, έπεσε αστραπιαία σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου, βρήκε τη δύναμη, πετάχτηκε όρθια και κοίταξε προς το αυτοκίνητο. Της έκανε εντύπωση ότι ο οδηγός δεν έσπευσε να εξαφανιστεί η δεν προσφέρθηκε να τη βοηθήσει αλλά την κοίταζε έντονα με βλέμμα που τη φόβισε και άρχισε να τρέχει σε κατεύθυνση αντίθετη με εκείνη του αυτοκινήτου.

Έφυγε μόνο όταν πλησίασε άλλος οδηγός

Ο οδηγός είπε και πάλι δεν έφυγε. Το έκανε μόνο όταν άλλος οδηγός πλησίασε στο σημείο. Τότε πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Η Πολωνή, που αναγνώρισε το αυτοκίνητο που την τραυμάτισε, είχε αναφέρει στην Αστυνομία το περιστατικό. Άγνωστο αν είχε δώσει όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως τώρα. Το θέμα είναι ότι η υπόθεση αυτή, δεν ερευνήθηκε όπως έπρεπε ίσως και αντιμετωπίστηκε ως ένα απλό τροχαίο!

Το θυμήθηκαν οι ερευνητές

Οι ερευνητές που εξιχνίασαν τη φρικτή δολοφονία της βιολόγου, μητέρας δύο παιδιών, επανέφεραν στη μνήμη τους το συμβάν εκείνο, άνοιξαν ξανά τον φάκελο καταχώρισης και κάλεσαν εκ νέου τη γυναίκα από την Πολωνία για συμπληρωματική κατάθεση. Όταν η δικογραφία ολοκληρωθεί θα υποβληθεί στον ανακριτή στον οποίο έχει περάσει η υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης της άγριας δολοφονίας από έναν διαταραγμένο ψυχικά αγρότη.

Κι άλλη γυναίκα από τη Λιθουανία

Στο προσκήνιο έρχεται και μια αναφορά γυναίκας από τη Λιθουανία, η οποία εκμυστηρεύτηκε σε δημοσιογράφο στην Κρήτη, ότι είχε πέσει κι εκείνη θύμα ανάλογης επίθεσης με αυτοκίνητο. Στην Αστυνομία ωστόσο δεν είχε γίνει καμία καταγγελία και ήδη γίνονται προσπάθειες να πειστεί να καταθέσει.

Γυναίκες που γλίτωσαν, ίσως την τελευταία στιγμή

Τα γεγονότα αυτά, έκαναν τους ανώτερους αξιωματικούς της Κρήτης να ζητήσουν επειγόντως από την εισαγγελία να εκδώσει ειδική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του 27χρονου δράστη της δολοφονίας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κι άλλες γυναίκες είχαν μπει στα στόχαστρό του. Γυναίκες, που περπατούσαν μόνες σε δρόμους χωρίς μεγάλη κίνηση και  βρέθηκαν  να τραυματίζονται από το αυτοκίνητο του  δράστη.

Παραιτήθηκε ο συνήγορός του – Ορίζεται νέος από την εισαγγελία

Στο μεταξύ ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, το πρωί της Τετάρτης υπέβαλε την παραίτηση του στον αρμόδιο Εισαγγελέα, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους τους οποίους χαρακτήρισε προφανείς, η οποία  έγινε δεκτή. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Εισαγγελέας αναμένεται όπως ορίζει ο Νόμος να  διορίσει αυτεπάγγελτα νέο  νομικό εκπρόσωπο, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον ανακριτή και Εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα