Σλούκας Φενέρμπαχτσε: Δηλώσεις στήριξης από τους οπαδούς

Σλούκας Φενέρμπαχτσε: Μετά τη δήλωση στήριξης από τον Ερντέμ Τσαν, άμεσο συνεργάτη και βοηθό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και μεγάλη μερίδα των οπαδών της Φενέρμπαχτσε εξέφρασε μαζικά τη στήριξή της στον Κώστα Σλούκα, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε για το γεγονός ότι δεν ακούμπησε το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή συμπληρώνονταν 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας. Η ομάδα της Φενέρμπαχτσε υποδεχόταν τη Μπεσίκτας και οι παίκτες εισήλθαν στο γήπεδο κρατώντας ένα πανό που έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό». Το πανό

αυτό αρνήθηκε να αγγίξει ο Σλούκας και αυτό πυροδότησε τις αντιδράσεις.

Οι τελευταίες ήταν από πολύ έντονες ως εμετικές. Ο πρώην NBAer Σεμίχ Ερντέν έγραψε στο Twitter «δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας»! Άλλοι υπήρξαν εντελώς χυδαίοι, φτάνοντας να κάνουν και αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και παροτρύνοντάς τον να φύγει από την Τουρκία.

Σλούκας Φενέρμπαχτσε: Η απάντηση του «Σλούκι Λουκ»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας προσπάθησε να αντιδράσει και έδωσε τη δική του απάντηση μέσω του επίσημου σάιτ της Φενέρ. «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Η πρώτη δήλωση στήριξης

Η πρώτη δήλωση στήριξης ήρθε από τον βοηθό του Ομπράντοβιτς Ερντέμ Τσαν, πιθανότατα με τις ευλογίες του ίδιου του προπονητή. «Όποιος με γνωρίζει, ξέρει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της Τουρκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στην χώρα μας, στην σημαία μας και στον ηγέτη μας από τη πρώτη μέρα που βρέθηκε στον σύλλογο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η στήριξη από τους οπαδούς

Σήμερα, οπαδοί της Φενέρ εκφράζουν μαζικά τη στήριξη τους στον Σλούκα, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες του στο Instagram κι ανεβάζοντας μηνύματα όπως «είμαστε πάντα μαζί σου», «ως φίλαθλοι της Φενέρ, σε αγαπάμε και σε στηρίζουμε», «θα σε αγαπάμε για πάντα, μην φύγεις», «ό,τι κι αν έκανες, ξέρουμε ότι είσαι ειλικρινής και ήταν ένα ατυχές συμβάν. Δεν θα σταματήσουμε να σε στηρίζουμε»!

Keywords
Τυχαία Θέματα