Σκόπια: «Πρέπει να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σκόπια: Η συμφωνία για το ονοματολογικό, η οποία υπερψηφίστηκε στη Βουλή της πΓΔΜ, είναι «ιστορική», «έντιμη λύση και για τις δύο χώρες» και σέβεται την ταυτότητα των Σκοπίων, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ.

Ο

Μίλε Μποσνιακόφσκι σε συνέντευή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει πως με αυτή τη συμφωνία «ανοίγει ο δρόμος της φιλίας» και επιταχύνεται η κοινή προοπτική των δύο χωρών για οικονομική ανάπτυξη και για ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ντάτσιτς: Γιατί δεν συγχαίρουμε τις δυο πλευρές για τη συμφωνία

«Πρέπει να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τον ψεύτικο πατριωτισμό, τη ρητορική μίσους» υπογραμμίζει ο κ. Μποσνιακόφσκι, στη συνέντευξή του.

Ενώ διευκρινίζει εκ νέου ότι η στάση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ «δεν μπλοκάρει την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει ήδη αρχίσει» και που «συνεχίζεται» και σημειώνει ότι πλέον η χώρα του αναμένει και τα επόμενα βήματα και από την πλευρά της Ελλάδας, σε ότι αφορά την προώθηση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. και τη διαδικασία πρόσκλησής της από το
ΝΑΤΟ.

Σκόπια: Η Βουλή είπε «ναι» στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Το άρθρο Σκόπια: «Πρέπει να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα