Σκληρή κριτική από Βορίδη σε κυβέρνηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μιλώντας στο Real FM, ο Μάκης Βορίδης πήρε θέση, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ τόνισεπως σε μια διαπραγμάτευση, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη του λαού, ώστε να υπάρχει καλύτερη αντίληψη απ’όλους.

«Βασική θέση είναι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και από εκεί και πέρα προφανώς

όλοι θέλουμε να λυθεί με κάποιον τρόπο το ζήτημα όλης αυτής της ιστορίας που έχει δημιουργηθεί με το κράτος των Σκοπίων» τόνισε αρχικά ο κ. Βορίδης.

Ο Μάκης Βορίδης, για τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων τόνισε πως: «Δεν μπορεί να υπάρχει μία κυβέρνηση που στηρίζεται σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε ένα μείζον θέμα η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην έχει θέση.

Κατ’ επανάληψη το κόμμα των ΑΝΕΛ, χάρη και στο οποίο αυτή η κυβέρνηση κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα, έχει τοποθετηθεί και λένε ότι “εμείς δεν θέλουμε καμία λύση που να έχει τον όρο Μακεδονία.

Και ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους βγαίνει και συζητά σε διαφορετική γραμμή. Αυτό δεν είναι σοβαρό, για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναφορικά με τα συλλαλητήρια, είπε: «Εγώ θεωρώ θετική την έκφραση της συγκεκριμένης ευαισθησίας αλλά και της συγκεκριμένης οπτικής από τον λαό«, είπε.

Στην ερώτηση αν θα πάει ο ίδιος στα συλλαλητήρια, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται τα πολιτικά στελέχη έχει πολλές παραμέτρους.

Γιατί για να αποφασίσω εγώ αν θα εμφανιστώ, με ενδιαφέρουν πολλά πράγματα, δεν με ενδιαφέρει μόνο η τελική θέση. Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που θα λάβω υπόψη μου για να αποφασίσω αν θα πάω, όπως ο φορέας που διοργανώνει το συλλαλητήριο«.

Το άρθρο Σκληρή κριτική από Βορίδη σε κυβέρνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα