Σημαία Καστελόριζο: Έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Σημαία Καστελόριζο: Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από  Τούρκους εθνικιστές εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ενέργειες σαν αυτήν απειλούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης και ζητά να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και

διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νέα τουρκική NAVTEX για ασκήσεις μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου

Εντωμεταξύ, νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου.

Eντός της NAVTEX, εμπίπτει και περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Δείτε ακόμηΚαστελόριζο: Το drone, οι μπογιές στην σημαία και τα εμβατήριαΣτην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο – Συμβολική επίσκεψη, μήνυμα στην ΤουρκίαΠροκλητική ξανά η σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ – “Ξεχάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία”
Keywords
Τυχαία Θέματα