Σφαιρόπουλος Ισραήλ: Κλείστηκε σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ

Νύχτα τρόμου πέρασαν την Τρίτη Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Ισραήλ, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους, ο προπονητής της μπασκετικής Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο βοηθός του, Βασίλης Γεραγωτέλλης, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μπουν σε καταφύγιο και να μείνουν για κάποιες ώρες σε αυτό. Σε καταφύγιο, μετά τις σειρήνες που ήχησαν, προειδοποιώντας για τους εισερχόμενους πυραύλους, ήταν και ο

προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Χολόν, Στέφανος Δέδας. Στο μεταξύ, ένα απίστευτο σκηνικό έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τρίτης, όταν οι παίκτες και οι θεατές ενός αγώνα μπάσκετ ξάπλωσαν στο παρκέ για να προστατεύσουν τις ζωές τους, την ώρα που «έπεφταν» πύραυλοι.

Μεγάλος όγκος των πυραυλικών επιθέσεων καταλήγει στο Χολόν, πόλη στην οποία εδρεύει η ομάδα που κοουτσάρει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Στέφανος Δέδας. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε μάλιστα στην κατάσταση που βίωσε, με tweet που έκανε το βράδυ της Τρίτης 11 Μαΐου. Την ίδια ώρα, αγώνας για τη δεύτερη κατηγορία του ισραηλινού πρωταθλήματος μπάσκετ διεκόπη προσωρινά στο άκουσμα των σειρήνων για τις πυραυλικές επιθέσεις.

https://twitter.com/Israel/status/1392186280868564992

Ισραήλ: Το απόλυτο χάος…

Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας ξέφυγε έντονα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έφερε την αντίδραση αρκετών προσωπικοτήτων του αθλητισμού -μεταξύ αυτών κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Οι εικόνες που φτάνουν είναι συγκλονιστικές, περιλαμβάνοντας -μεταξύ άλλων- μία πρωτοφανή κατάσταση: τη διακοπή ενός αγώνα μπάσκετ της δεύτερης κατηγορίας του Ισραήλ, την στιγμή των πυραυλικών επιθέσεων. Το παιχνίδι της Μακάμπι Ραάνανα με τη Μακάμπι Κίριατ Μότζκιν διεκόπη στη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, υπό τους ήχους των σειρηνών που ήχησαν στην περιοχή την στιγμή των πυραυλικών επιθέσεων. Οι παίκτες σάστισαν απ’ όσα διαδραματίζονταν, με μερικούς εξ αυτών μάλιστα να ξαπλώνουν στο παρκέ, όντας εμφανώς φοβισμένοι απ’ όσα γίνονταν.

A basketball game in the center of Israel, tonight

Video by @TherealIBBA pic.twitter.com/L9CknjybLD

— Arale Weisberg (@Aralos10) May 11, 2021

Ισραήλ: Τρόμος και για τον Βέρτη

Τον ίδιο τρόμο βίωσε και ο Νίκος Βέρτης που βρίσκεται μαζί με την ορχήστρα του στη χώρα για συναυλίες στην περιοχή. Και όλοι τους έζησαν μια νύχτα τρόμου, μετά από τις 110 ρουκέτες που έπεσαν χθες. Η εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», εξασφάλισε βίντεο από την ώρα που η ορχήστρα του γνωστού τραγουδιστή έφτασε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και ακούγονται οι σειρήνες του πολέμου. Σε αυτό βλέπουμε πλήθος κόσμου τρέχει να σωθεί και κατευθύνεται προς το καταφύγιο. Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας επικοινώνησε μέσω skype με τη συνεργάτιδα του Νίκου Βέρτη, Έλενα Παπαπαναγιώτου και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βιώσαν.

«Άρχισαν οι σειρήνες στο αεροδρόμιο. Πανικοβληθήκαμε. Μας πήγαν σε καταφύγιο και μείναμε 1,5 με 2 ώρες. Μετά βγήκαμε και μας έφεραν με λεωφορείο στο ξενοδοχείο και μας δώσανε κάποιες οδηγίες, γιατί δεν γνώριζαν αν θα υπάρξει συνέχεια», είπε μεταξύ άλλων η συνεργάτιδα του Νίκου Βέρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα