Σεντένο: Δουλεύουμε για το ελληνικό χρέος – Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προς το τέλος του Μάρτη αναμένεται το «οκ» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και έχει ήδη ξεκινήσει η δουλειά για την τέταρτη.

«Αυτή η πρόοδος δείχνει την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.

Ο ESM

αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες.

«Έχουμε μπει στα τελικά στάδια του προγράμματος. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα υπολειπόμενα συμφωνημένα. Αυτό είναι όρος για την όποια ελάφρυνση χρέους», τόνισε ο Σεντένο, ενώ ανέφερε ότι το Eurogroup πληροφορήθηκε για την τεχνική εργασία που γίνεται για τον μηχανισμό για το χρέος.

Η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στις 27 Απριλίου στη Σόφια, είπε ο Πορτογάλος.

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει 88 προαπαιτούμενα, για την 4η αξιολόγηση, έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Σεντένο και Πιερ Μοσκοβισί ανέφεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως θα παρουσιάσει στους ομολόγους του την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης πριν από το Πάσχα.

I had a friendly discussion with Greek finance minister Euclid @tsakalotos earlier today. #Greece is making remarkable progress in implementing the programme pic.twitter.com/aPHtKBFjIB

— Mário Centeno (@mariofcenteno) March 12, 2018

Εποπτεία στην Ελλάδα μετά το μνημόνιο – Στα «χέρια» της Γερμανίας η τύχη της χώρας

Πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, Σεντένο – Τσακαλώτος

«Η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», έγραψε στο Twitter ο Σεντένο.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε: «Περιμένουμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία με τα 5,7 δισ. ευρώ από τη δόση και δουλεύουμε ήδη για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους και την ομαλή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

O επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup τόνισε ότι τον Ιούνιο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, oπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι’ αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και «έχουμε ήδη προχωρήσει στην τέταρτη».

Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019

«Πριν δύο βδομάδες είχαμε την αποστολή στην Αθήνα που κύλησε καλά και το μήνυμά μου είναι, συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο» επισήμανε ο ίδιος.

Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή το χρέος, τη στρατηγική ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» -όπως είπε- και επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της και, τέλος, την εποπτεία για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της ευρωζώνης».

Το άρθρο Σεντένο: Δουλεύουμε για το ελληνικό χρέος – Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα