Σε εφαρμογή η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης, για τους μισθωτούς έως 25 ετών, ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Με σημερινή μου απόφαση ξεκινάμε την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών», ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για ένα ακόμη μέτρο που δημιουργεί κίνητρα για προσλήψεις νέων και στοχεύει στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας.

Σύμφωνα

με το υπουργείο Εργασίας, η επιδότηση αφορά όλους τους νέους κάτω των 25 ετών, δηλαδή και αυτούς που ήδη εργάζονται, αλλά και όσους προσληφθούν από 1.1.2019.

Σημειώνεται, ότι το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών για τον κλάδο κύριας ασφάλισης των μισθωτών ανέρχεται σε 13,33%, συνεπώς η επιδότηση αφορά το 50% του συνολικού εργοδοτικού κόστους για τον κλάδο κύριας σύνταξης.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο ΕΦΚΑ θα επιχορηγείται κατ’ έτος με μεταφορά αντίστοιχης πίστωσης από τους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2019, ανέρχεται σε 51 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών που συνόδευε τη σχετική τροπολογία, «η προτεινόμενη διάταξη αποτελεί ένα μέτρο τόνωσης της ελληνικής αγοράς εργασίας το οποίο θα τύχει εφαρμογής στο σύνολο των νέων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που είναι έως και 25 ετών, έχοντας άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση του εργασιακού και εν γένει του βιοτικού τους επιπέδου».

Το άρθρο Σε εφαρμογή η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα