Σχέσεις και σεξ: Σχεδόν το 50% των γυναικών δεν το απολαμβάνει

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Μεγάλη Βρετανία ο μισός – και περισσότερος –γυναικείος πληθυσμός έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ. Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 12.000 Βρετανούς με ηλικίες από 16 έως 74 χρονών. Οι εθελοντές ήταν περίπου 5.000 άντρες και 7.000 γυναίκες. Κατά την διάρκεια της μελέτης τους ρωτούσαν στοιχεία σχετικά με την λίμπιντο και την διάθεσή τους απέναντι στο σεξ. Ερωτήθηκαν, δηλαδή, την εμπειρία τους σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, εμπειρία εξαναγκαστικού σεξ και σωματική απόλαυση στο σεξ. Τα αποτελέσματα και οι κατακόρυφες ποσοστιαίες διαφορές μεταξύ των φύλων ήταν τουλάχιστον σοκαριστικά.

Όπως παρατηρήθηκε από το πόρισμα της έρευνας, το 34% των γυναικών δεν ήθελε να κάνει σεξ. Το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες είναι μόλις 15%. Οι γυναίκες επίσης αποκάλυψαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ερωτική διέγερση, στους οργασμούς και στην απόλαυση του σεξ. Το 47, 5%, λοιπόν, των γυναικών θεωρήθηκε πως έχει “κακή σεξουαλική υγεία” συμπεριλαμβανομένων των συναισθηματικών εμπειριών και των σωματικών προβλημάτων. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες ήταν μόλις 17%. Απ’ αυτούς, βέβαια,  που δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για σεξ, οι περισσότεροι ήταν παντρεμένοι ή συζούσαν με την σύντροφό τους. Ως επί το πλείστον, οι διαφορές στα ποσοστά, όσον αφορά την έρευνα αυτή, έχουν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους.

Σχέσεις και σεξ: Απόκλιση στις απαντήσεις μεταξύ των φύλων

Κατηγορία

Άνδρες (%)

Γυναίκες(%)

Έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ1534.1Απουσία απόλαυσης στο σεξ4.812.1Άγχος κατά τη διάρκεια του σεξ5.45.2Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ1.87.4‘Ελλειψη διέγερσης3.18.2Δυσκολία επίτευξης οργασμού9.216.3Πρόωρος οργασμός14.92.3Προβλήματα στύσης ή ξηρότητα του κόλπου12.112.2Αποφυγή του σεξ1113.5Μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή11.611.2Διάγνωση ΣΜΝ στα προηγούμενα 5 χρόνιαs4.24Φόβος νόσησης από ΣΜΝ4.12.7Φόβος νόσησης από HIV3.52.6Σεξ χωρίς προστασία με 2 ανθρώπους ταυτόχρονα6.75.1Σεξ χωρίς προστασία για πρώτη φορά με τον τελευταίο ερωτικό σύντροφο15.213.4Εξαναγκασμός για σεξ από την ηλικία των 13 ετών1.410.3Μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ εκ μέρους των άλλων μετά την πρώτη φορά4.416.2

Σε γενικές γραμμές παρατηρούμε με βάση τα αποτελέσματα ότι οι γυναίκες ήταν λιγότερο πιθανό να θέλουν ή να απολαμβάνουν το σεξ ή και να έχουν πιεστεί για να το κάνουν. Οι άντρες αντιθέτως ανησυχούσαν περισσότερο αν θα κολλήσουν κάποια ασθένεια και δεν ήταν λιγότερο πιθανό να είναι αγχωμένοι. .«Η μειωμένη ερωτική επιθυμία έχει αναγνωριστεί σε πολλές μελέτες ως το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών και έχει συνδεθεί με παράγοντες της σχέσης όπως η χαμηλή συναισθηματική εγγύτητα και η δυσκολία στην επικοινωνία γύρω από το σεξ. Παρατηρούμε, επίσης, ότι οι ομάδες με κακή σεξουαλική υγεία έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ότι είναι πιο πιθανό να ξεκίνησαν να κάνουν σεξ πριν τα 16 και ότι έχουν βιώσει κατάθλιψη και κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών», εξηγούν οι ερευνητές με επικεφαλής τη Δρ. Alison Parkes.

Δείτε ακόμη:Τα δύο κινέζικα βότανα που θωρακίζουν την υγεία μαςΠώς θα είναι η μέρα σου; Τα ζώδια σήμερα, 24/1Οι γυναίκες προτιμούν την τηλεργασία
Keywords
Τυχαία Θέματα