Σαλάτα του Καίσαρα συνταγή: Το “μυστικό συστατικό” που ξετρέλανε τη Νέα Υόρκη

Η δημοφιλής Αμερικανίδα σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Τζούλια Τάρσεν, γράφει σε ένα από τα βιβλία της ότι η συνταγή της για ντρέσινγκ σαλάτας Ceasar έγινε τόσο περιζήτητη, που έτρεχε σε όλη τη Νέα Υόρκη για να μοιράζει τη νόστιμη σως που απογειώνει την συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα.

Ιδού η πολυσυζητημένη συνταγή για την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε στο σπίτι Ceasar salad για να της δώσετε άλλον αέρα και να μείνετε άφωνοι από τη νοστιμιά. Τα υλικά της είναι απλά και η εκτέλεση εύκολη, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μαεστρία για να πετύχει το πιάτο. Μπορείτε να την φάτε ως γεύμα την σαλάτα αυτή ή και ως συνοδευτικό μαζί με τα άλλα πιάτα σας.

Συνταγή για 4 μερίδες

Η εκπληκτική σεφ Τζούλια, αντικαθιστά το ωμό αυγό της αρχικής συνταγής με λίγη μαγιονέζα. Αν θέλετε να φτιάξετε μια εκδοχή κατάλληλη για vegetarian, αντί για αντζούγιες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάππαρη. Αν κάνετε vegan διατροφή, προσθέστε κάππαρη αντί για αντζούγιες και vegan μαγιονέαζα αντί για κανονική. Επίσης, θα πρέπει να παραλείψετε και την παρμεζάνα.

Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
4 φιλέτα από αντζούγιες κονσέρβας σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 καρδιές από μαρούλια ρομάνα, καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες
1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε το σκόρδο, τις αντζούγιες, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τη μαγιονέζα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε παρμεζάνα και χτυπάμε δύο-τρεις φορές. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. Προσοχή στο αλάτι, γιατί το τυρί και οι αντζούγιες είναι αρκετά αλμυρά υλικά από μόνα τους. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι και ρίχνουμε σχεδόν όλο το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Μοιράζουμε το μαρούλι και τα ντοματίνια σε 4 πιάτα. Ρίχνουμε και λίγο ντρέσινγκ από πάνω, και έτοιμη η σαλάτα του Καίσαρα!

Δείτε ακόμη:Πόσες θερμίδες “κρύβει” μια μπουκιά χαλβά – Η υψηλή διατροφική του αξίαΠάσχα, Αγίου Πνεύματος, Πρωτομαγιά – Πότε πέφτουν τα αγαπημένα τριήμερα“Χρήσιμα μυστικά” για να μην παχύνουμε στη νηστεία
Keywords
Τυχαία Θέματα