Σάκης Σωτηράκης κορονοϊός: Πέθανε ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης

Σάκης Σωτηράκης κορονοϊός: Μεγάλη απώλεια για τον εθελοντισμό στη Θεσσαλονίκη, καθώς έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από κορονοϊό ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης, Σάκης Σωτηράκης, έπειτα από αγώνα ημερών που έδωσε ενάντια στον ιό. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του παραρτήματος της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης στη Χαλκιδική, στον επίσημο λογαριασμό

στο Facebook. “Φτωχότερη από σήμερα η οικογένεια των εθελοντών διασωστών. Μετά από αγώνα αρκετών ημερών με τη μάστιγα της εποχής έχασε τη μάχη με τη ζωή ο φίλος και συναγωνιστής μας Σάκης Σωτηρακης. Θα τον θυμόμαστε για την ανθρωπιά, το έργο και τη δράση του στον εθελοντισμό. Το Δ. Σ. του Παραρτήματος Χαλκιδικής εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του”, Έγραψαν τα μέλη της ομάδας για την τραγική απώλεια.

Η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης που έχει έδρα στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη είναι μια εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως κύριο σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και γενικότερα την προστασία της ζωής, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της. Η οργάνωση στελεχώνεται από παλιούς, έμπειρους και πιστοποιημένους εθελοντές με περίπου 40 έτη πείρα στην έρευνα και διάσωση, στην πρόληψη και στην καταστολή, από τον σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978.

Ένα από τα παλιά μέλη και πρόεδρος της οργάνωσης

Έγινε γνωστός στη Θεσσαλονίκη για τη μακρά προσφορά του στον εθελοντισμό για την οποία βραβεύτηκε και επανειλημμένα καθώς συμμετείχε συνολικά σε δεκάδες εθελοντικές ομάδες. Ο ίδιος είχε μιλήσει πολλές φορές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για δράσεις στις οποίες συμμετείχε όπως τον Ιανουάριο του 2019 στον απεγκλωβισμό δύο φυλάκων στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης αλλά και για την αξία του εθελοντισμού.

“Ο Σάκης μας είναι ένας από τους Ανθρώπους που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιδέα του εθελοντισμού στην Ελλάδα, δίνοντας κυριολεκτικά την ζωή του και την ψυχή του, ακούραστος στο να συνεισφέρει με την μεγάλη του εμπειρία σε όλα τα μεγάλα γεγονότα φυσικών καταστροφών που συνέβησαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ένας πολυβραβευμένος εθελοντής διασώστης , θαυμάσιος άνθρωπος , οικογενειάρχης, αγωνιστής, αγαπητός, φιλόξενος, με πολύ χιούμορ και πάντα πρόθυμος και ‘ετοιμοπόλεμος’ να βοηθήσει τον οποιονδήποτε άνθρωπο”, γράφει η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο Facebook.

Παράλληλα είχε συμμετοχή σε δράσεις αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Ομάδες εθελοντισμός στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα θρηνούν την απώλειά του Σάκη Σωτηράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα