Ρωσία εμβολιασμοί: Ηχηρό μήνυμα από τη Ρωσική Εκκλησία

«Αμαρτία» χαρακτηρίζει η εκκλησία της Ρωσίας την άρνηση εμβολιασμού και θα πρέπει όσοι το πράττουν να μετανοούν εφ′ όρου ζωής, με τον εκπρόσωπο της να δηλώνει ότι πρόκειται για καθαρά εγωιστική πράξη. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών Σχέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, εξήγησε ότι οι ενορίτες του μετανοούν τακτικά σε αυτόν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, υποστηρίζοντας ότι αισθάνονται ένοχοι επειδή μεταδίδουν τον ιό σε κάποιον άλλον που τελικά πέθανε. «Έρχονται και λένε,

‘Πώς πρέπει να ζήσω τώρα με αυτό που έκανα;’ Και είναι δύσκολο για μένα να τους πω πως να ζήσουν με αυτή τους την πράξη. Τώρα θα πρέπει να επανορθώνουν για μια ζωή,  για την αμαρτία που διέπραξαν».

Και συνέχισε λέγοντας ότι, «Αμαρτία είναι να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας αντί για τους άλλους. Είμαστε υπεύθυνοι – ο καθένας μας – όχι μόνο για τους εαυτούς μας και όχι μόνο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για όλους εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί μας». «Ακόμα και αν είναι σωστό να αποτελεί δικαίωμα η επιλογή σε σχέση με τον εμβολιασμό, εντούτοις υπάρχει και η αρχή της ευθύνης έναντι της ζωής των άλλων ανθρώπων». Τους τελευταίους μήνες, η Εκκλησία υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια στο πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης. Ο Μητροπολίτης Ιλαριώνας μίλησε επανειλημμένως στην τηλεόραση σχετικά με την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής και τη λήψη προφυλάξεων για την αποφυγή μόλυνσης. Τον Ιούνιο πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της κυβέρνησης για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους εργάζονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα