Ρωσία – ΗΠΑ νέα: Ρωσικά αεροσκάφη αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό

Ρωσία – ΗΠΑ νέα: Δύο ρωσικά αεροσκάφη έκαναν μια «μη ασφαλή και μη επαγγελματική» αναχαίτιση ενός βομβαρδιστικού τύπου B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ την Παρασκευή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα, σύμφωνα με δήλωση των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι πιλότοι διέσχισαν 100 μέτρα από τη μύτη του B-52 πολλές φορές και προκάλεσαν επίσης αναταράξεις στο B-52 περιορίζοντας την ικανότητά του να κάνει ελιγμούς, σύμφωνα

με τη δήλωση. «Ενέργειες όπως αυτές αυξάνουν το δυναμικό σύγκρουσης αεροπλάνων, είναι περιττές και ασυνεπείς με την καλή αεροπλοΐα και τους διεθνείς κανόνες πτήσεων», δήλωσε ο στρατηγός Τζεφ Χάριγκιαν, διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη λειτουργούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο, έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης των εμπλεκόμενων αεροσκαφών. Περιμένουμε από αυτά να λειτουργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που έχουν τεθεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και να αποτρέψουν ατυχήματα», πρόσθεσε ο ίδιος. Το αμερικανικό B-52 πέταξε πάνω από 30 χώρες του ΝΑΤΟ την Παρασκευή «για να δείξει την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, να ενισχύσει την ετοιμότητα και να προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης με στόχο την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας για όλα τα συμμετέχοντα αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Η επίδειξη της αμερικανικής στρατιωτικής ικανότητας ήρθε εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με τη Ρωσία και παρατεταμένων ερωτημάτων σχετικά με τη δέσμευση της διακυβέρνησης Τραμπ στη συμμαχία μετά από πρόσφατη απόφαση για μείωση των επιπέδων των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.

Η δέσμευση των ΗΠΑ προς το ΝΑΤΟ αμφισβητήθηκε μετά την επανειλημμένη κριτική του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις χώρες-μέλη για μη επίτευξη του προτεινόμενου στόχου συμμαχίας του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Ο Τραμπ έδωσε οδηγίες στο Πεντάγωνο να μειώσει ουσιαστικά τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία, επιστρέφοντας πολλούς από αυτούς πίσω στις ΗΠΑ, μια κίνηση που είπε ο Τραμπ οφείλεται στην αποτυχία του Βερολίνου να δαπανήσει το 2% του ΑΕΠ του στην άμυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία – ΗΠΑ, Ρωσικά,rosia – ipa, rosika