Ρολάκια με ψωμί του τοστ: Το απόλυτο σνακ για τις νύχτες με ταινία

Τα ρολάκια με ψωμί του τοστ είναι μια λιχουδιά από μόνα τους. Μπορείς να τα κάνεις για το πρωί της Κυριακής για να το χαρεί όλη η οικογένεια. Μπορείς όμως ακόμη και να τα κάνεις το βράδυ όταν δε θα θέλετε να φάτε ένα απλό τοστάκι. Είναι πολύ εύκολα στο να τα φτιάξεις, γίνονται πολύ γρήγορα και το κυριότερο είναι πεντανόστιμα. Όταν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις ότι δε φαίνεται καν ότι είναι φτιαγμένα με απλό ψωμάκι του τοστ. Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε τα ρολάκια

με ψωμί του τοστ. Στο τέλος του άρθρου θα βάλω τη συνταγή και σε βίντεο για να μπορέσετε να τη φτιάξετε ακόμη πιο εύκολα.

Υλικά:

11 φέτες ψωμί του τοστ
Τυρί σε φέτες
Γαλοπούλα σε φέτες
Μισό πακέτο φρυγανιές (ή λίγο παραπάνω)
2 αυγά

Διαδικασία

Παίρνουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ (δυο-δυο θα σας βολέψει για να το κάνετε πιο γρήγορα) και αφαιρούμε τη κόρα. Κρατάμε τη κόρα ξεχωριστά διότι δε θα τη πετάξουμε. Στη συνέχεια, με έναν πλάστη ή ακόμα και με ένα ψηλό ποτήρι εάν δεν έχετε πλάστη πατάμε τις φέτες του τοστ ώστε να γίνουν πολύ λεπτές. Μέσα στη κάθε φέτα του τοστ βάζουμε από μια φέτα τυρί του τοστ και γαλοπούλα ή ζαμπόν. Αν περισσεύει το τυρί ή η γαλοπούλα από το ψωμί μας, κόβουμε λίγο τις άκρες του. Τυλίγουμε τα ρολάκια με ψωμί του τοστ, το τυρί και τη γαλοπούλα και σφίγγουμε λίγο το ρολάκια μας για να μην ανοίξουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οδοντογλυφίδες ώστε να μη σας ανοίξουν.

Στο σημείο αυτό, περνάμε τα ρολάκια μας μέσα από τα δύο αυγά που έχουμε χτυπήσει κι έπειτα μέσα από τη φρυγανιά που έχουμε περάσει στο μίξερ. Μόλις περάσουμε όλα τα ρολάκια από το αυγό και τη φρυγανιά, τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά. Βουτάμε στη κέτσαπ ή σε οποιαδήποτε σάλτσα ή σως της επιλογής μας για περισσότερη απόλαυση.

Κόβουμε σε κυβάκια τη κόρα από τις 11 φέτες του τοστ που μας έχει μείνει. Έπειτα στο μπολ που είχαμε βάλει το αυγό προσθέτουμε άλλα δύο αυγά, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα αυγά με το τυρί μέσα στο μπολ που έχουμε τη κόρα του ψωμιού κι ανακατεύουμε ώστε το μείγμα να πάει παντού και να υγραθεί όλο το ψωμί. Τηγανίζουμε, στη συνέχεια, το μείγμα και βάζοντάς το στο πιάτο βάζουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Είναι έτοιμο κι αυτό. Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!

Την υπέροχη συνταγή πήραμε από το mylifeandanxiety.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα