Ρεπόρτερ – ένεση: Η φαρμακοποιός που διανυκτέρευε, η σκάλα και η καταγγελία

Ρεπόρτερ – ένεση: Η φαρμακοποιός, που διανυκτέρευε σε πολυσύχναστο δρόμο του Γαλατσίου, αρνήθηκε να χορηγήσει ένεση με φάρμακο για τον πόνο στο στομάχι στον γοφό του αστυνομικού ρεπόρτερ Βασίλη Χήτου επικαλούμενη λόγους ασφάλειας και τον ανάγκασε, σύμφωνα με την εκδοχή του δημοσιογράφου, να ανέβει σε σκάλα ώστε να του χορηγήσει την ένεση μέσα από τη χαραμάδα των ρολών ασφαλείας στο υπερυψωμένο παράθυρο! Το απίθανο συμβάν βιντεοσκοπήθηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου που ανήκει σε πολίτη, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Ο ρεπόρτερ Βασίλης Χήτος, ακούγεται να λέει: «Τι να κάνω, κυρία

μου, πονάω. Συγγνώμη, κυρία μου, πονάω, κυρία μου, τι να κάνω; Πονάω, τι να κάνω; Μου λέτε να έρθω το μεσημέρι, πονάω!» «Πονάω αφόρητα … Μα πονάω κυρία μου. Μα έτσι μας λένε στα φαρμακεία που να πάω!» Τότε η φαρμακοποιός Σοφία Αγγελή του απαντά: «Δεν λένε έτσι…», για να της απαντήσει με τη σειρά του ο δημοσιογράφος: «Έπρεπε να σας φέρω σκάλα δηλαδή για να με αφήσετε;».

Κατέληξε στο νοσοκομείο

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου, την οποία κατέθεσε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών και στην Διεύθυνση Επιθεώρησης Υγείας του υπουργείου Υγείας, την περασμένη βδομάδα, η φαρμακοποιός αγνόησε μέχρι και τις εκκλήσεις του ασθενή να καλέσει την Άμεση Δράση για δική της ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα ήταν ο δημοσιογράφος να αποχωρήσει για την οικεία του αναστατωμένος, χωρίς να του χορηγηθεί το δεύτερο παυσίπονο, καθώς πάνω στο στρες που του δημιουργήθηκε παρέλειψε να της αναφέρει πως έπρεπε να του κάνει και μια δεύτερη ένεση. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος κατέληξε μετά τις 2 τα ξημερώματα με αφόρητους πόνους στο εφημερεύον νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια όπου και νοσηλεύτηκε.

Κανονικά έπρεπε να του κάνω εγώ καταγγελία

Η φαρμακοποιός Σοφία Αγγελή, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι ο ασθενής ανέβηκε κατόπιν δικής του επιθυμίας στη σκάλα, ενώ επικαλέστηκε τη φαρμακευτική νομοθεσία που απαγορεύει, όπως είπε, στον οποιονδήποτε να μπαίνει στο χώρο του φαρμακείου μετά τις 23.00. «Κρατούσε μια ένεση στα χέρια του και μου έλεγε να του την κάνω και εγώ τον παρέπεμψα και στο νοσοκομείο για να εξυπηρετηθεί και σε άλλα φαρμακεία. Κανονικά δεν θα έπρεπε να του είχα κάνει την ένεση» αναφέρει. «Κανονικά έπρεπε να του κάνω εγώ καταγγελία γιατί με παρενοχλούσε στη δουλειά μου».

Η καταγγελίαΣυγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος στην καταγγελία του προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών:

Το Σάββατο τα μεσάνυχτα [16-11-2019], διαισθάνθηκα να με πιάνει σταδιακά έντονος πόνος στην κοιλιακή χώρα και επειδή το τελευταίο διάστημα μου έχει προκληθεί ένα τέτοιο «κακό» ιστορικό, προσέτρεξα αμέσως στο κοντινότερο από την οικία μου εφημερεύον φαρμακείο, όπως εξάλλου με είχε συμβουλέψει ο ιατρός που με παρακολουθεί, προκειμένου να μου χορηγηθεί σε ενέσιμη μορφή το κατευναστικό για το στομάχι Spasmo-Apotel αλλά και το επίσης ενέσιμο Voltaren για τον πόνο.

Γνωρίζοντας το πρόβλημα αντιμετώπισης μάλιστα είχα ήδη εφοδιαστεί με τα ανάλογα σκευάσματα [τα ’χω πάντα μαζί μου], από το φόβο των ελλείψεων που παρατηρούνται στα φαρμακεία και το μόνο που επιζητούσα ήταν η γρήγορη συνδρομή του φαρμακοποιού για να μου κάνει και τις δυο ενέσεις. Φτάνοντας στο συγκεκριμένο φαρμακείο στο Γαλάτσι [ακριβώς δίπλα από τον ιερό ναό] περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα [ξημερώματα Κυριακής], διαπίστωσα πως τα κάγκελα του φαρμακείου ήταν κατεβασμένα, αλλά δεν μου έκανε εντύπωση επειδή μου έχει ξανασυμβεί. Όταν ήρθε η σειρά μου, ζήτησα ευγενικά από την εφημερεύουσα φαρμακοποιό να σηκώσει τα ρολά για να μου κάνει τις ενέσεις, προλαβαίνοντας και δείχνοντας με τα χέρια μου το διάλυμα Spasmo-Apotel, αλλά και την αστυνομική και την επαγγελματική μου ταυτότητα

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η φαρμακοποιός αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει, αγνοώντας τους έντονους πόνους που επικαλείτο ο ασθενής, προτρέποντάς τον να πάει σε άλλο εφημερεύον φαρμακείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα